Lenka Vašková: LEV je venku z klece

27.11.2011 9:24

Národní socialisté - levice 21. století měla v sobotu svůj ustavující sjezd. Sledovala jsem tuto akci nové politické strany prostřednictvím ČT24 a médií, především zpravodajských serverů. Nikdy jsem v prostorách, kde se sjezd uskutečnil - tedy v suterénní Plzeňské restauraci - nebyla, nicméně musím vzdát hold tehdejším stavitelům. Z toho, co jsem viděla v televizi a na fotografiích, jsou to vskutku krásné prostory, kam se určitě brzy vydám. Co se týče samotného sjezdu, myslím, že vypuštění LVA proběhlo se vším všudy. Nevím, jak Vám, ale mně se to líbilo.

Lenka Vašková: LEV je venku z klece
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Média podle mého názoru tuto akci poněkud upozadila. Když si vzpomenu, že z ustavujícího sjezdu TOP 09 přenášela ČT24 projevy jak Karla Schwarzenberga, tak Miroslava Kalouska, vznik strany Jiřího Paroubka - bývalého předsedy vlády - byl oproti "topáckému" sjezdu pokryt docela chabě. Člověk se tedy musel spolehnout na kontinuální zpravodajství ČT24 a na zpravodajské servery. Záměrně nepíši v jednotném čísle, protože mám zkušenost, že z jehodno serveru se člověk moc nedozví a musí si jich přečíst více, aby zjistil nějaká objektivní fakta.

Přiznám se, že jsem byla zvědavá na program strany a na její vedení. Je sympatické, že je ve vedení žena - navíc mladá a sympatická žena Tereza Holišíková - elitní sportovec a sympaťák Jiří Šlégr a vědecký pracovník Stanislav Palša, který také vypadá sympaticky. Hlavně jsou to - až na Jiřího Šlégra - lidé, které jsem nikdy neviděla, což je mi sympatické. Program strany je navíc - jak se zdá - psán pragmaticky a s realistickým uvažováním. Moc ráda si programové dokumenty přečtu, až budou někde k dispozici, zatím tedy nehodlám program strany příliš vyzdvihovat ale rozhodně jej ani shazovat. Myslím si, že Jiří Paroubek je zkušený politik, který ČSSD vedl jasným směrem a totéž od něj očekávám i v případě jeho nové strany.

Těším se tedy na dobu, až se o NS-LEV 21 nebude psát jen jako o "Paroubkově straně", ale média budou přinášet i zajímavé informace z jejího programu tak, jak to činila v případě TOP 09 nebo Věcí veřejných. Jedno je totiž jasné - na levici je jedna politická strana navíc potřeba. ČSSD je čím dál více v mlze a KSČM je nevolitelná. A srovnávat stranu Jiřího Paroubka se stranou Miloše Zemana, jak to některá média činí, je podle mého názoru zcestné. Miloš Zeman přišel s novou stranou docela dlouho po svém odchodu z aktivního politického života a jeho strana navíc neměla žádný kloudný program. Vsadila jen na osobu Miloše Zemana. Jak se zdá, pro novou stranu Jiřího Paroubka je prioritou její program, což je správné.

Přeji proto Jiřímu Paroubkovi hodně úspěchů!

Vyšlo na serveru Vaše věc. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…