Lubomír Man: Západní agrese v arabských zemích = příčina, arabský terorizmus = následek

28.09.2016 18:00

Už Aristoteles tvrdil, že nic na světě se neděje bez přičiny, a že bez příčiny se ani lísteček na větvi nepohne.

Lubomír Man: Západní agrese v arabských zemích = příčina, arabský terorizmus = následek
Foto: Archiv Lubomíra Mana
Popisek: Lubomír Man

Takže když v r. 2011 s vidinou zmocnit se tamního černého zlata, a se zády, krytými    americkými úřady vymyšlenou záminkou o vládních masakrech protivládních demonstrantů, udeřil Západ (dokonce i s posvěcením OSN), na Libyi, zabil jejího vůdce Kaddáfího, a z dosud slušně žijících libyjských občanů v kvetoucí zemi učinil ubožáky, nemohlo se to obejít bez následku. Tím následkem byl vztek a nenávist nyní ožebračených Libyjců proti zemím, které jejich úpadek a bídu přivodily. I v  Libyi se tak zrodil terorizmus jako následek, kterého by bez příčiny (napadení země Západem), nebylo.

Takto vidí zrod terorizmu – a nejen v Libyi pochopitelně - rozumní lidé celého světa. A jen vlády zemí, které agresi hlavně proti zemím, bohatým na suroviny, vedou, jej takto odmítají vidět. Protože je nepohodlné přiznat si, že terorizmus, proti němuž vede Západ na čele s USA téměř kontinentální tzv. protiteroristickou válku, právě tento Západ na čele s USA  na svět přivedl. A protože je to nepohodlné, vymýšlejí se pro vznik terorizmu příčiny jiné, a protože žádné jiné neexistují, lže se tak, jak se v mezinárodní politice ještě nelhalo. A fakta se zatloukají – a také tak, jak se ještě nezatloukaly.

Takže z tohoto hlediska nahlíženo, je jako totální a historický vlom do uvedených západních politických pořádků nutno brát zprávu zahraničního výboru britského parlamentu z 22. září t.r., týkající se sice jen války proti Libyi, ale svou povahou -  protože lhář lže pořád -  týkající se vpravdě všech zemí, proti kterým západní státy na čele s USA své války vedly či vedou.V této zprávě, založené na výpovědích hlavních tvůrců tehdejší britské politiky, na studiu dokumentů, které se věci týkají, i na šetření předmětné události na místě – tj. v Africe, se uvádí: Výsledkem všech těchto šetření je závěrečné zjištění, že válka proti Libyi byla založena na lžích (míněny ony lži amerických míst o vládním masakrování demonstrantů coby zámince k přepadení Libye – pozn. autora), tato válka Libyi zničila a rozšířila terorismus „far and wide“ (doširoka a dodaleka).

Poprvé se přímo ze západního tábora a též přímo ze země, jež se tehdejšího útoku proti Libyi zúčastnila, ozval takto pravdivý hlas. Zatím jen ze zahraničního výboru britského parlamentu a možná jen jako zkušební balónek, jak na něj potrefený americký lhář bude reagovat. No a pokud okamžitě britský parlament neokřikne, dost možná, že cosi podobného uslyšíme v budoucnu i od britské vlády.

Což by ovšem už byl skutečný průlom, spojený snad i s úvahami o finančním vyrovnání poškozeného. Takže spíš zůstane jen u hlasu  parlamentu, který však i tak má svou cenu. Zvlášť v budoucích mezinárodních půtkách o tom, kdo za ty teroristy ve světě vlastně může. A také, kdo ve věcech zahraniční politiky tak suverénně - že oblafne i OSN - lže.

Lubomír Man

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…