Martin Komárek: Má to Babiš za čtyři?

12.10.2017 17:34

Veřejné prohlášení Andreje Babiše o tom, že pokud se stane premiérem, skončí v politice po čtyřech letech, nebylo příliš bráno v potaz.

Martin Komárek: Má to Babiš za čtyři?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Komárek

Je to pochopitelné. Nevěříme veřejným prohlášením politiků. Vzpomínám si, že poměrně nedávno ještěpremiér Sobotka prohlásil, že podává demisi a pak ji nepodal. Kdekoli na sever od Sahary a na Západ od Ruska by to bylo nemožné. Česko je ale určitou oázou jihu a východu na Západě, tedy aspoň, co se politiky týče.

Babiše bychom měli vzít za slovo. Sobotku za ně berou voliči, kteří hlasují nohama, odcházejí od ČSSD, která bude po volbách malou stranou. Babiš je člověk, který se přizpůsobuje situaci, hází za hlavu, co řekl včera a zítra řekne něco jiného, než dnes.

Babiš je drsný a nemilosrdný: Ber nebo neber.

Máme mu věřit, že by skončil za čtyři roky?

Věřit politikovi, ať už pravému, levému, žlutému či zelenému je contradictio in adjecto. Na střední politické se skládá zkouška ze lhaní. Kdo ji nesloží, politikem být prostě nemůže, leda by se tam nějak připletl jako já.

Babišovi ale skoro věřím. Je macho, riskér a a supermanažer. Tohle je jeho životní sázka. Buď bude v dějinách země za trapáka a za vola, nebo uspěje. A když jste v dějinách země za trapáka a za vola, moc vás miliardy nepotěší, ty si na onen svět vezme málokdo.

Věřil bych mu, že chce odejít jako vítěz a pak si trochu těch miliard užívat ještě pár let na tomto světě. Nabízí své služby na dobu určitou.

Máme si ho na tu čtyřletou smlouvu najmout?

Vyšlo na komarkovynoviny.cz. Publikováno se souhlasem autora

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

11:24 Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

Denní glosa Ivo Strejčka