Michael Rada: U nás v Kocourkově

04.01.2017 11:12

Vzpomínáte? To byla legrace, když jsme jako děti četli knihu s tímto titulem, doplněnou krásnými obrázky. To byla krása představovat si svět, kde popletení lidé, dělají popletená rozhodnutí, aby nakonec zjistili, že věci, které udělali, nefungují.

Michael Rada: U nás v Kocourkově
Foto: Archiv Michaela Rady
Popisek: Michael Rada

 

Billboard níže, mi po čtyřech dekádách tento stav připomněl, a to i přesto, že v názvu schází jedno „Ká“. Důvodem možná bylo to, že jsem ho našel 27.12.2016 vprostřed sněhupusté Plzně, při aktivitě zvané CITY SKIING, ke které sníh, ani hory, kopce, lanovky, lyže, hůlky, přeskáče, lyžařské oblečení a další, nepotřebuji.

Při psaní článku mi to nedalo a podíval jsem se na stránky, na které billboard odkazuje, abych zjistil, že srovnání s kocourkovem, není až tak od věci, přesvědčte se sami (28.12.2017 v 8:53)

 

S ohledem na to, že sněhupustá zima je spíše standardem než výjimkou, nebyla by sama o sobě tématem ke Kocourkovskému povídání. K tomu mne přivedl jiný článek Anděla páně zachyceného v jeho titulku v tichém a nekonečném rozjímání

 

Své kázání nazval následujícími slovy „STROJE NÁM ZASE BEROU PRÁCI? VŮBEC NE.“ Slovy, která byla dle noticky pod článkem, určena pro medium ministra financí, kam ale dle průzkumu, vůbec nedorazila, možné proto, že byla přeslechnuta přes jásající dav.

Pan autor, ví jistě co říká, říká to totiž již od dob, kdy to sám říkal v radě KSČ dělníkům pod ním, následně pak svobodným občanům, aby to nakonec říkal národu, kterému by jako jeden z mála svatých, mohl vládnout.

Na všechny tyto věci zapomněl.

A nezmínil ještě jednu maličkost, kterou je skutečnost, že stroje, nebo spíše lépe říci AI (ARTIFICIAL INTELIGENCE) neboli umělá inteligence, již dnes přebírá činnosti kazatelů.

Ve spojených státech, dokázala dojít ke korektnímu výsledku soudních sporů v 93% případů.

V několika státech AI, na rozdíl od lidských odborníků, správně předpověděla výsledky voleb.

Ve vozidlech AI již v několika desítkách států přebírá funkci řidičů a výsledkem je podstatně nižší počet nehod (V USA se vozy TESLA MOTORS staly mezi řidiči nejlépe hodnocenými ve spolehlivosti)

AI tedy již dnes dokáže zastat funkci politiků a jejich rádců.

Proč o tom politici a jejich rádci nemluví? Vždyť by měli mít radost, která je vyjadřována v kázání pana Dlouhého. Nemusí se přeci bát, o práci nepřijde, o činnost by však přijít mohl.

Možná je na čase začít místo PRŮMYSLU 4.0 budovat POLITIKU 4.0. Politiku bez Politiků.

Politiku bez lidí, kteří dávno ztratili přehled a zájem o dění mimo vlastní kapsu. Politiku bez vlastních hnízd a kázání druhým, jak se vlastně krásně mají, i když z ruky do úst je to mnohdy trasa delší než hyperloopem z letiště Václava Havla na Zličín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Vraždit politické odpůrce je tak snadné!

13:04 Petr Hampl: Vraždit politické odpůrce je tak snadné!

Denní glosy Petra Hampla.