Oldřich Fischer: Něco, o čem se nepíše 1. Otazníky laika - peníze

01.02.2018 19:50

Na volby bylo vyházeno X set milionů. Jak vlastně jednotliví kandidáti ty prachy, co dostali, zdanili? Vždyť to vlastně byly dary. Pro toho kterého. Kolik vybrala Finanční správa na daních z těchto darů? (Darovací daň) Nebo snad prvních šest daně platit nemusí? Vždyť to byly prachy, zmizelé vlastně v ruletě. Casinová daň?

Oldřich Fischer: Něco, o čem se nepíše 1. Otazníky laika - peníze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volič u volební urny, ilustrační foto

Laik chápe celé sumy, jakoby vyházených peněz, s rezervou. Polepení Prahy plakáty zvládli nadšenci Pirátů v ceně plakátů.

Televizi spadly volby jako z nebe. Nemuseli vysílat 70 let ( i více let) staré filmy. Dvě hodiny nového filmu stojí i miliony. Teď zapráskli horu vysílacího času vysíláním otevírání pus nejrůznějších „nalytiků, sociologů, psychologů, psychopatů, dopisovatelů, podpisovatelů, nepodpisovatelů a i neodepisovatelů. Takže si televize téměř zadara nahrabala. Může teď vesele provozovat pořady téměř s nulovou sledovaností. Třeba vykropení jakéhosi světce. Kdo takový vysílací čas vlastně platí? Nebo snad církev za to inkasuje prachy?

Laický názor: Volby stály zlomek. Většina peněz se „vyčistila“ (uzdravila). A zmizela.

Viz chování v bance: Půl roku, než banka stáhla oponu, tak rozhodla, že zrenovuje ve všech pobočkách vnitřní zařízení. Z pobočky odstěhovala nábytek na opravu. Hlavně rozvrzané židle. Do pobočky přišel opravený nábytek z jiné pobočky. A tak dokola. Účet na pobočku byl milion. Zaměstnanci jen udělali - fjů. Kde by se vzala částka i s dopravou větší než sto tisíc? Ani jsem se nezeptal, kolik má banka poboček. Nebozí klienti. Kdo, proboha, takové „zákony“ vyráběl a schvaloval? Že to hravě jde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

11:24 Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

Denní glosa Ivo Strejčka