P.C. Roberts: Svět jedné supervelmoci skončil

18.10.2015 19:23

V jednom z předešlých článků jsem napsal, že projev prezidenta Putina na Valném shromáždění OSN 28. září změnil rovnováhu sil ve Světě.

P.C. Roberts: Svět jedné supervelmoci skončil
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin, prezident Ruské federace

Předtím zastrašoval tento svět washingtonský tyran. Odpor proti němu měl vždy za následek trest. Na Střední východ a Afriku se uvalovaly hospodářské sankce, obracející dříve prosperující státy v mizérii. Ve Francii a dalších vazalských státech vedl pouhý nesouhlas s politikou, jíž Washington uplatňoval vůči jiným zemím, k mnohamiliardovým konfiskacím bankovního jmění.

Všechny země se tváří v tvář arogantní a jediné supervelmoci cítily bezmocné, zvlášť když tato supervelmoc – čas od času – odpovídala na porušování subordinace šťavnatými hrozbami. Jako např. tou, adresovanou Pakistánu náměstkem ministra zahraničí Richardem Armitragem: „Zbombardujeme vás zpátky do doby kamenné.“

Prezident Putin udělal tomu všemu konec. V přítomnosti zbytnělé arogance hegemona se postavil před Svět a vzal na sebe riziko, jakého se nikdo předtím neodvážil. Odsoudil washingtonské hrozby suverenitě a tedy i svobodě národů i zemí a prohlásil, že Rusko už takovýto stav věcí ve světě nemůže dále snášet.

Dva dny poté vstoupilo Rusko do probíhající války v Sýrii a začalo likvidovat Washingtonem financovaný a vyzbrojovaný Islamský stát. Řízené střely, odpálené z Kaspického moře, zasáhly vybrané cíle Islamského státu s milimetrovou přesností, a daly tak americkým vazalům z Evropské unie na vědomí, že dovolí-li Washingtonu uvrhnout Evropu do konfliktu s Ruskem, americký obranný raketový systém ABM je v žádném případě neochrání.

Washington odpověděl na ruskou akci jako vždy lží. Ty ruské řízené střely prý zasáhliy Irán. A celý svět se té lži zasmál.

Putinovu deklaraci multipolarity podpořil i prezident Číny když prohlásil, že na vytváření budoucnosti se musejí podílet všechny země, a ne tedy jen následovat zemi jedinou.

Jediná vedoucí mocnost přestala 28. září existovat.

Jde o změnu nesmírného významu. Ovlivní totiž chování všech vlád. A dokonce i ty nejzbabělejší státy, jejichž vůdci byli koupeni a jsou za zradu dobře placeni, se pohnou k uplatňování nezávislejší  zahraniční politiky.

Nebezpečí ze strany pomatených amerických neokonzervativců tím ovšem nepominulo. Znám mnohé z nich. Propadli šílené ideologii. Nehumánní zvrácenost řídila zahraniční politiku každé z amerických vlád – a to od druhého Clintonova prezidentského období. Ti lidé jsou nebezpečím pro všechem pozemský život. Jsou schopni i ochotni zorganizovat útok pod falešnou vlajkou, která vžene USA a Rusko do války.

Jsou stejně tak schopni zosnovat Putinovo zavraždění. Šílený senátor John McCain, kterého idiotští Arizoňané opakovaně vracejí ve volbách do senátu, veřejně volal po Putinově smrti. A není sám. Dřívější úředník CIA  H.E. Myrer vyzval k Putinově odstanění „kulkou, která se mu zavrtá do týlu lebky“.

Věřím tomu, že neokonzervativci se ve spolupráci se svými čečenskými přáteli k zavraždění Putina vážně připravují. Na rozdíl od Obamy se Putin často objevuje na otevřených setkáních s občany. Míň by v tomto případně mohlo být víc.

Vybral a přeložil Lubomír Man

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…