Pavel Opl: V čase smrtící pandemie vláda upřednostnila zájmy Německa a Rakouska na úkor našich obyvatel

27.03.2020 10:21

Toho Německa, které zabavilo životy zachraňující zdravotnický materiál naší zemi i dalším státům z "východního bloku". Ministr vnitra Jan Hamáček se na přání premiéra Andreje Babiše na základě žádosti německé a rakouské vlády rozhodl rozšířit výjimky pro přeshraniční pracovníky.

Pavel Opl: V čase smrtící pandemie vláda upřednostnila zájmy Německa a Rakouska na úkor našich obyvatel
Foto: Archiv autora.
Popisek: Pavel Opl.

Čeští zdravotníci, sociální pracovníci a záchranáři nakonec mohou dál denně dojíždět do zaměstnání v Německu a Rakousku. Prý, aby to neohrozilo tamní zdravotnictví a sociální služby.

Všem je jasné, že právě pracovníci v těchto oborech jsou doslova v každodenním kontaktu se smrtící nákazou a je tedy zcela šokující, že vláda vyšla vstříc politikům z Německa a Rakouska a umožnila výjimku pendlerům, aby i nadále mohli každodenně jezdit přes hranice a z obou zemí zavlékat tuto nákazu na naše území.

Kde budou stonat tito lidé, až se v cizině nakazí? Nepochybně v naší zemi. A jak k tomu přijdou naši obyvatelé, které pendleři nakazí a mnozí z nich budou možná ohroženi i na životě?

Máte tady zjevně zájmy Německa a Rakouska, které jsou z jejich pohledu pochopitelné, ale jsou v přímém rozporu se zájmy naší země.

Naše zdravotnictví a sociální služby jsou na pokraji kolapsu, ale naši kvalifikovaní pracovníci jezdí raději pracovat do ciziny za lepším platem. Ti pracovníci, kteří na náklady našeho státu, tedy za peníze nás všech, vystudovali a celkem logicky bych očekával, že minimálně v době mimořádného stavu budou k dispozici naší zemi. A tento stav nastal.

Vláda raději ohrozí obyvatele naší země a upřednostní zájmy Německa, Rakouska a pendlerů!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…