Petice: Nesouhlasíme se zahraniční politikou naší vlády

30.01.2022 15:33 | Komentář

Vážený pane prezidente Ruské federace, My, níže podepsaní občané České republiky, sledujeme s velkým znepokojením dění na Ukrajině. Naše mainstreamová média nám každý den přinášejí zprávy o eskalaci napětí ze strany Ruské federace, pohybu vojsk v blízkosti hranic a analýzy různých expertů předpovídajících válku. Zjišťujeme, že státy NATO vysílají na Ukrajinu vojenské jednotky a instruktory. V posledních dnech jsme se dozvěděli, že také naše vláda plánuje darovat Ukrajině dělostřeleckou munici a je ochotná uvažovat i o vyslání vojáků. Dle prohlášení našich vládních činitelů je však za eskalaci napětí odpovědná výhradně Ruská federace.

Petice: Nesouhlasíme se zahraniční politikou naší vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petice, ilustrační foto

Na rozdíl od našich sdělovacích prostředků, vládních činitelů a expertů, docházíme k jiným závěrům než oni. Nepovažujeme Rusko ani Vás za viníky této krize. Věříme, že Ruská federace není původcem této vyhrocené situace a nemá zájem na válce. Nevěříme zprávám našich médií o tom, že chcete obnovit ruské impérium a k tomu potřebujete Ukrajinu zabrat. Rozumíme, že pro bezpečnost Ruska nemůžete připustit základny NATO na Ukrajině a věříme, že nic víc Ruská federace od Ukrajiny nežádá.

Den ode dne jsme přesvědčenější, že napětí stupňuje ukrajinský režim, protože je v politické i ekonomické pasti a ve vleku událostí je přesvědčován státy NATO, aby své problémy vyřešil válkou. Jsme znepokojeni zprávami o rostoucím počtu zbraní, vojáků i techniky pro Ukrajinu. Obáváme se, že tyto zbraně budou použityk vyprovokování Ruské federace k útokům proti oblastem, které ukrajinský režim považuje za separatistické.

Domníváme se, že současné protiruské nálady v naší společnosti organizuje a eskaluje menšina vlivných lidí, bez ohledu na názory a zájmy obyčejných občanů.

Nesouhlasíme se zahraniční politikou naší vlády. Nesouhlasíme se stupňováním napětí dodávkami zbraní ani uplatňováním ekonomických sankcí. Nejsme nepřátelé Ruské federace. Nevěříme oficiálním tvrzením, že u nás Ruská federace organizuje teroristické akce, či ohrožuje naše politiky na životě.

Nemyslíme si, že se dá dosáhnout míru a spravedlnosti nakupením vojenských sil, válečnou rétorikou a přetrháváním obchodních vazeb. Chceme mezi Českou republikou a Ruskou federací korektní a přátelské vztahy založené na vzájemném respektu.

Naši politici nehovoří jménem všeho lidu. Vláda České republiky nemá náš souhlas a nekoná naším jménem.

Připojit svůj podpis pod petici můžete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla