Petr Štěpánek: Televize Prima jako rádio Jerevan

24.12.2011 17:26

V Rychnově nad Kněžnou je zimní stadion. Na jeho provoz město dosud posílalo dotaci Technickým službám. Ty se o stadion staraly tak, jak bývalo obvyklé. Zjednodušeně řečeno, otvíraly a zavíraly halu a vyrobily led. Radnice nyní chce, aby to fungovalo jinak, lépe, k větší spokojenosti občanů a ještě k tomu – paradoxně – za méně peněz.

Petr Štěpánek: Televize Prima jako rádio Jerevan
Foto: ČTÚ
Popisek: Petr Štěpánek

A podniklo v té věci několik kroků. Dá se říci, že úspěšných. Stadion ožil. Klidně by se o tom dala natočit pochvalná reportáž.

Jenže dnes platí, že dobrá zpráva je žádná zpráva. A tak to televize Prima naopak vzala z druhé strany. Odvysílala sérii rádoby investigativních reportáží, jak město stadion pronajalo neexistující firmě, jak starosta nechtěl televizi odpovídat, jak tu vysoce lukrativní zakázku radnice přihrála politickému kamarádíčkovi atd.

A skutečnost? Město nikomu nic nepronajalo. Ten, kdo provozování stadionu dál pronajal, jsou Technické služby. Město jen přesměrovalo dotaci na provoz. O ten se nyní stará firma, jež patří profesionálovi, který se dříve stejnou činností, tj. správou zimních stadionů a výrobou ledních ploch, zabýval v Německu a Nizozemsku. Dotace je ve stejné výši, jako šla předtím Technickým službám, do budoucna se ovšem bude snižovat, až k nule. Onen údajný politický kamarád, dramaticky v obraze předvedený na kandidátce jedné politické strany, s pronájmem nemá společného nic, je to jen hokejový fanda. Slovem: reportáže jak vystřižené z legendárního rádia Jerevan.

Kdyby jen to! Reportér televize Prima řadil odpovědi k jiným otázkám, tajně si kdekoho nahrával, jako „rozhořčenou veřejnost“ nechal hovořit jiného spolupracovníka TV Prima a hlavně stříhal, stříhal a stříhal. Co je ale snad vůbec nejhorší, stačí jen trochu znát místní poměry, aby bylo jasné, kdo reportérovi TV Prima vedl ruku, to v tom lepším případě, v tom horším, kdo byl u tohoto politického „kompra“ přímo zadavatelem.

Suma sumárum: reportér televize Prima nevypátral vůbec nic, jen natočil nepravdivé reportáže, poškodil město Rychnov nad Kněžnou a jeho vedení a porušil snad všechny etické zásady novinářské práce. Být na místě šéfredaktory zpravodajství TV Prima Jitky Obzinové, byly by to poslední reportáže, které redaktor Bohumil Roub natočil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Virtually.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …