Radomil Bábek: Každý z nás se podílí na vzrůstajícím blahobytu byrokratického aparátu, který si za plný plat užíval téměř rok trvající homeoffice

28.06.2021 21:04 | Komentář

Stanovisko Podnikatelských odborů ke stotisícovým odměnám vysokých státních úředníků

Radomil Bábek: Každý z nás se podílí na vzrůstajícím blahobytu byrokratického aparátu, který si za plný plat užíval téměř rok trvající homeoffice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radomil Bábek

„Doba Bude líp už je asi tady a srdce každého daňového poplatníka musí zaplesat. Vysocí státní úředníci dostali ke svému vysoce nadprůměrnému platu na přilepšenou stotisícové odměny.

Anketa

Vadí vám Zemanův výrok, že transsexuálové jsou mu odporní?

3%
95%
hlasovalo: 20999 lidí

Anketa

Vadí vám Zemanův výrok, že transsexuálové jsou mu odporní?

3%
95%
hlasovalo: 20999 lidí

A je skvělé, že se to děje v době, kterou samotní ministři vlády, tedy ti, kdo odměny udělují, označují jako bezprecedentní krizi,“ říká předseda Podnikatelských odborů Radomil Bábek. Podle něho tak platí teze, že každý z nás se podílí na vzrůstajícím blahobytu byrokratického aparátu, který si za plný plat užíval téměř rok trvající homeoffice.

Podnikatelské odbory zvláště upozorňují, že mimořádné odměny byly vyplaceny zejména za aktivní, vysoce kvalifikovaný přístup k plnění mimořádných a časově náročných úkolů VÍCE ZDE.

1) Časová náročnost úkolu je zřejmá díky plošnému uzavření a zákazu práce v maloobchodu a službách v délce trvání téměř jednoho roku. A to bez jakéhokoli zdůvodnění.

2) Kvalifikovaný přístup lze vidět u soudů, které opakovaně a pravomocně označují opatření, jež vládní úředníci zavedli, za protiprávní.

3) Aktivním přístupem je zjevná snaha vládních úředníků neproplatit náhradu škody a nekompenzovat ztráty, které živnostníkům a podnikatelům vznikly z důvodu vládou nařízených opatření.

Podle Bábka se představitelé stále víc nenažraného státu už ani nesnaží předstírat, že by jim šlo o rozumnou správu veřejných prostředků. Heslo Bude líp se nenápadně změnilo na Po nás potopa. „Vysocí státní úředníci dostávají od ministrů vlády stotisícové odměny za to, že živnostníkům, podnikatelům a jejich zaměstnancům zakázali pracovat. Stát tak nepodporuje ty, kteří díky práci a daním vyživují státní rozpočet. Naopak stát podporuje ty, kteří jsou z rozpočtu, tedy z práce a daní ostatních, vyživováni. Absurdistán? Nikoli. Česká republika v roce 2021,“ doplňuje Radomil Bábek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…