Stanislav Kliment: Podle Lajčáka prezident Kiska poškodil Slovensko

23.10.2016 20:59

Negativní dopad na vztah Slovenska s Čínou bude mít nedávné setkání a společný oběd prezidenta Andreje Kisky s dalajlámou, řekl to slovenský ministr zahraničních věcí Miroslav Lajčák. Taková věci Čína nenechává bez reakce řekl diplomat.

Stanislav Kliment: Podle Lajčáka prezident Kiska poškodil Slovensko
Foto: SMER-SD
Popisek: Slovenský ministr zahraničních věcí Miroslav Lajčák

Čína si již včera dvakrát předvolala chargé d'affaires v Pekingu, řekl Lajčák. "Budeme se snažit, aby ten dopad byl co nejméně špatný,“ dodal. Sám ministr má dnes ve středu setkání s čínským velvyslancem na Slovensku. „Slovensko to poškodí nejen proto, že Čína je největší ekonomika na světě, ale je také světovou supervelmocí, stálým členem Rady bezpečnosti, který se ovšem v současnosti na Slovensko hněvá, poškodí to naše vztahy a mně je to líto,“ uvedl ministr po dnešním jednání slovenské vlády.

Podle informací z Bratislavy Lajčák s Kiskou hovořil před prezidentovým setkáním s dalajlámou, nehodlá ale obsah rozhovoru zveřejnit. Uvedl pouze, že A. Kisku upozorňoval na rizika jeho akce, prezident mu vysvětloval své důvody. Již v průběhu prezidentské kampaně kritici Kisky upozorňovali na rizika činnosti v oblasti zahraniční politiky. Případ „dalajláma“ není v posledních dnech jediným, kdy se pochybovačům dává za pravdu. Druhým případem jsou negativní vyjádření slovenského prezidenta o skupině V4.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…