Václav Kovalčík: Křesťanství a horoskopy v dnešní době

02.01.2018 9:51

Křesťanské církve, dle mého názoru, právem odsuzují nastavování a plánování lidských životů podle horoskopů, přitom se kolem dosti mizerných předpovědí točí velké peníze, které by měly směřovat do užitečných kapitol lidské civilizace, jenže termín „užitečný“ je neprávem považován za odsouzeníhodný archaismus, jenž nemá vůbec šanci v současném období celebrit a sexismu.

Václav Kovalčík: Křesťanství a horoskopy v dnešní době
Foto: pixabay.com
Popisek: Horoskop - ilustrační foto

Právě horoskopy ještě více rozdělují lidi na mnoho znepřátelených táborů, když dennodenně vnímám nesmyslné a absurdní soudy, až už je málem trestným činem se s někým seznámit a založit tradiční rodinu.

Horoskopy mi připomínají nebezpečnou náboženskou sektu, jež imperativně určuje s kým ano, s kým zase ne ohledně partnerských a mezilidských vztahů.

„Mohl jsem být několikrát miliardářem, mohl jsem výrazněji pomáhat lidem, mohl jsem mít vztah, později svatbu, jenže se po dobrých věcech a jevech slehla zem!“

Myslím si, že jednání podle horoskopů by stálo za diplomovou práci, ale to by bylo nebezpečné i pro toho, kdo by to zpracovával a sepisoval!

Možná můžeme horoskopy považovat za umělecký styl okrášlený pohádkou o našich životech, jež se vůbec neplní, neboť existuje jiná cesta mnohem trnitější a náročnější dle zákonů Desatera a Nového Zákona Písma Svatého s cílem jistým, nádherným a báječným.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…