Zdeněk Procházka: Babiš původně připuštěn Američany, teď demontován

14.10.2017 13:40

Aneb Žil jistý pekař perníků, a ten se smál, dokud okolo nejel "král".

Zdeněk Procházka: Babiš původně připuštěn Američany, teď demontován
Foto: David Hora
Popisek: Andrej Babiš

Jsem nucen předeslat, že jde o názor, jen názor člověka kterému vyhrožovala vraždou tajná služba, za to co píše.

Za účtem 'Šuman', zveřejňujícím kompromitující informace k demontáži Babiše, jsou podloudníci, nastrčení ... demontáž neorganizuje nadhazovaná ruská tajná služba, to by nedávala své jméno ("Julius Šuman, agent StB-KGB") do veřejného názvu kompromitujícího zdroje. Nemá motiv, Babiš neudělal nic navíc než ostatní, co by Rusko nadzvedlo. Zatímco mezi ostatními politiky je řada jiných, kteří vůči Rusku aktivně postupují, např. ministr vnitra Chovanec (i když jeho postupy jsou neefektivní a často protismyslné, třeba „oddíl policejní pravdy na internetu“).

Nabízí se jiné vysvětlení celého vývoje:

Babiš má mnoho nepřátel: kolegů které udal StB za komunistů, konkurenty z byznysu, konkurenty z vlády, finančně-politické skupiny jimž šlápnul na kuří oko nebo je odstavil od státních penězovodů, když je nahradil u moci. K moci byl vybrán Američany, jako osoba nespojená s dosavadními tunelářsko-politickými sférami. Stačí si vzpomenout, že před zásahem Američanů byl nezajímavý, okrajový outsider, první volby prohrál, fiasko, pamatujete ještě? A naráz se během dvou měsíců tatáž osoba stala slavným Babišem hýbajícím českou politikou. Někdo rozhodnul, že bude instalován, pomohl mu sestavit akceschopnou politickou sílu, poradil jak zmasírovat populaci, a v dalších volbách získal 18%. Předčasné volby přivodil m.j. generál Randák, bývalý šéf špionáže a kontrašpionáže, absolutně loajální k Američanům, dokonce od nich dostal medajli za podvracení Ruska. Později odstřelil Nečase a sundal místní vládu, stejným způsobem jako se to děje jindy a jinde – zveřejněním kompromitujících údajů, týkajících se použití státních peněz, apod..

Od té doby se Babiš dostal k větší moci nad voliči i k velké moci výkonné. Některé tunely zastavil, jiné nechal běžet, byť občas kvůli obyčejné neschopnosti partajníků.

Jeho působení bylo do značné míry zklamáním, stačí vzpomenout ZTRÁTU 200 MILIARD Kč při kursových intervencích, to se člověk ptá „v čem se ve výsledku liší od předchozí garnitury?“ Když proti gigantickému nesmyslu a šméčku neřekl ani písmeno, ačkoli byl ministr financí, první měl zvednout hlas. Nic.

Miliardy ztrát ale nebyly tím, co rozhodlo o Babišově nesetrvání-setrvání. Také ODS byla trpěna u moci, i když "ztratila" 3 BILIONY našeho státního majetku za její vlády.

Dokud budila zdání loajality k USA.

Při rozhodování o osudu Babiše nehrálo roli, jestli krade nebo ne, zda Čapí hnízdo je zlodějina nebo ne, bylo jen nástrojem, použitým po rozhodnutí demontovat Babiše.

Celou dobu přetrvávala pochybnost o jeho vnější orientaci, loajalitě k Impériu.

Pochybnosti táhnoucí se od dob kdy udával StB - filiálce KGB, tam ještě budou dokumenty použitelné při úkolování. Vyhlášeně zkorumpovaní slovenští soudci rádi přijali tlustý  balíček oběživa, za službičku kamarátovi z napojené sítě privatizátorů Agropodniků, za výrok „nebyl agent“. To tvrdili dva systematičtí lháři z tajné služby, té napojené na Rusko, úkolující udavače, který získal post ve vládě státu NATO, mimořádně vlivné politické postavení... K nezaplacení jakýmikoli penězi.

Při vyhlašování sankcí vůči Rusku nemohl Babiš říct „ne“, odhlasoval je, stejně byly jen omezené, a rychle volal po jejich zrušení. K tomu politický souběh Babiše se Zemanem, jehož kampaň platilo Rusko a dohlíží na vynaložení investice přes Nejedlého. Atd... Pochybnosti o orientaci celého hnutí potvrdily výroky poslanců, přihlásili se jako „bojovníci na straně Ruska, pokud by válečně zaútočilo na Českou republiku...“

To jsou okolnosti, které musely budit pozornost tajných služeb. No a v určitý okamžik usoudily, že Babišova moc je nepřiměřená zájmům USA, impéria.

Zájmům tlačeným přes poskoky ve filiálce CIA, místní tajné službě = BIS. Babišova moc byla nepřiměřená zřejmě i ve vidění nacionální části místní agentury, jinak by to „rozmluvila“ první části agentury. Pouští kompro na Babiše, když se znelíbil (ačkoli ho nejdřív dosadily k moci). Při úvodním nachytání Babiše v aranžovaných rozhovorech s novinářem Přibilem, domlouvajícím zveřejňování informací o vyšetřování konkurentů, to vypadalo na vynášející krysu uvnitř policie. Vyšetřování vede policie, jejím ministrem je Chovanec (ČSSD), který se z mocenského hlediska jeví loajálnější Američanům (přitom myslí jako bolševik)... Chovanec má těsné kontakty v BIS, snažil se už dřív použít informace zjištěné bezmeznou mocí tajných služeb k odstraňování soupeřů přes trestní stíhání. BIS byla po desítky let filiálkou Američanů, nahrávání a aranžování dělá běžně. Co třeba zjistit, zda skrytý dodavatel Přibilových informací byl stejný jako dnešní zdroj "dokumentů Šumana", tedy Agentura?

Kompromitující informace je možno zveřejňovat zcela anonymně, z technického hlediska je snadné skrýt autora stránky na free webu, ale kdyby agentura zveřejňovala kompro úplně anonymně, otázka tajného zdroje by dráždila ve veřejnosti neuspokojené spekulace, směrem k tajným službám.

Tak se autoři "Šumana" neskrývají nějak důkladně, agentura pouští kompro přes nastrčené figurky: když je ke zveřejnění využit překupník nezdaněného benzínu nebo langerovec, veřejnost bude za chvíli uspokojena viděním motivace, vypadající logicky – „babišův finanční nepřítel“. Při tom zakrývá skutečné mocenské pozadí. Doručovatel - překupník nezdaněného lihu si splnil osobní potřebu odvety a nebude svědčit, sám má tolik mazutu na hlavě (příklad, je jedno kdo je použit), že nemůže prozradit, kdo mu materiály dodával, prozradit kdo je skutečný loutkovodič. Že „čestná tajná služba“ používá zločince k selektivnímu odstřelu politiků, včetně místopředsedy vlády, tomu přece nikdo neuvěří. Nebo ano?

Fízl používá tu metodu často: u zájmové osoby, určené fízlem k odstřelu, najít jiného nepřítele a vytvořit zdání, že úder šel odtamtud, shodit vinu z tajné služby.

To je jediné, co fízl zvládá: zametání stop za podrazy agentur, v zájmu převzetí moci.

Stejnou metodu použil, když mé maličkosti vyhrožoval vraždou, fízl: taky nastrčil figuranta úkolovaného BIS-ÚZSI. Krátký příběh, jak to chodí za fasádou našeho režimu, o odvetné činnosti tajné služby na našem území, je na stránce zde.

Politici to věděli, a nehnuli prstem proti, tak teď už to znaj taky, jó žít, je hit... (copyright S. kvintet, písnička zlepšuje náladu: "O smíchu pekaře perníku, když jel kolem král.")

Tolik k laskavé úvaze...

Zdeněk Procházka, 9.10.2017

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.