Bárta: Holešovskou výzvu nelze zcela ignorovat

13.10.2012 13:44

Přijal jsem zástupce Holešovské výzvy s cílem pochopit vize této bezesporu nejvýznamnější politické protestní iniciativy roku 2012. Mile mě překvapilo, že nejde o destruktivní bezhlavou demonstraci bez naděje, ale v řadě věcí inspirující celospolečenský impuls.

Bárta: Holešovskou výzvu nelze zcela ignorovat
Foto: red
Popisek: Poslanec Vít Bárta

Konkrétně volání lidí po návratu Petra Lessyho do funkce policejního prezidenta, posílení přímé demokracie např. možností odvolatelnosti politiků, zrušení imunity s výjimkou projevu na půdě Parlamentu a samozřejmě odchod zkorumpované vlády Petra Nečase, jsou požadavky, které bych mohl podepsat.

čtěte také: Srovnali jsme návrhy zákona o majetkovém přiznání. Jsme tvrdší než komunisti !

Byť je řada témat, které požaduji v této výzvě za naivní a neuskutečnitelná, míra protestu proti vládě je natolik vážná, že bez ohledu na onu míru naivity vyžaduje celospolečenskou debatu a ne ignoraci. Pro podporu dialogu jsem přislíbil přetlumočení bodů, které bych mohl podpořit na půdě Poslanecké sněmovny při jejím zasedání v době, kdy někteří kolegové poslanci budou váhat, zda dále podporovat vládu Petra Nečase. Pro vyjádření respektu k občanským iniciativám jsem se rozhodl přispět symbolickým darem ve výši 20 tisíc korun.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vitbarta.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

9:15 Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochromení zdravého rozumu a pragmatického jednání …