Bárta: Nová kampaň ODS - lež a hrubka k tomu

28.05.2013 8:51

Nová kampaň ODS zveřejněná v grafické podobě na facebooku strany opírající se „úspěchy“ ODS je tak trochu výsměchem a demagogií v jednom.

Bárta: Nová kampaň ODS - lež a hrubka k tomu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta

Když pomineme hrubku ve větě Věci veřejné zvýšili, chlubí se občanští demokraté tím, že zabránili VV zvýšit firemní daně o dvě procenta. Asi dostatečnou odpovědí je citace serveru Eurozprávy.cz, resp. Hospodářských novin „ Věci veřejné totiž už po prvních koaličních jednáních o rozpočtu ustoupily od svého návrhu, aby stát zvýšil firemní daně z dnešních 19 na 20 procent.“ tedy o pouhé jedno procento a nikoli dvě.

Jen pro připomenutí VV chtěly, aby se daňová zátěž rozložila rovnoměrně na všechny vrstvy obyvatel a nepostihla jen ty nejchudší vrstvy, jak to nakonec pod Nečasovým vedením dopadlo. Když už ale jsme u předvolebních slibů, nebyl to náhodou Petr Nečas, který se na billboardu chvástal, že nedopustí zadlužování státu. Státní dluh místo toho roste raketovou rychlostí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vitbarta.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Červíček: Bylo mi ctí vyjádřit naši hlubokou úctu a vděk

7:17 Hejtman Červíček: Bylo mi ctí vyjádřit naši hlubokou úctu a vděk

Královéhradecký kraj ocenil významné osobnosti v regionu. Mezi oceněnými je kardinál Dominik Duka, ř…