Bárta: Poslední várka špíny mě z politiky ještě neodradila. Další jistě brzo přijde

14.09.2011 17:46

Komentářšéfa poslaneckého klubu VV Víta Bárty.

Bárta: Poslední várka špíny mě z politiky ještě neodradila. Další jistě brzo přijde
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta

Příští pátek v 9.04 končí lunární, ale zjevně také politické léto a přichází smutný depresivní podzim s nepříliš optimistickými politickými výhledy. Nastupuje nová ekonomická recese a s ní ještě méně peněz do státní kasy. Malý výběr daní, nedostatečné přiškrcení šedé ekonomiky rozhodně zpochybňuje aureolu Miroslava Kalouska a jeho ocenění výjimečného evropského ministra financí. Podvyživenost státní kasy a blížící se ekonomické svízele jsou ale reálným důvodem proč shodit vládu, byť to má někdo ambici schovat za to, že s VV není možná dohoda nad rozpočtem, nebo nad tím, kde se bude šetřit. Ač by příležitosti pro úspory byly, i u TOP 09, nad nenápadnými kapitolami (typu veřejná pokladní správa; obsluha státního dluhu, které v sobě skrývají několikanásobky rozpočtů resortu vnitra či jiných úřadů) nebo třeba na rekvalifikačních kurzech, a nejen na Dobešově tolik potřebné dopravní infrastruktuře, která naopak může přinést práci. Nemluvě o šanci otevřít mnohé regiony novým příležitostem a pracovním perspektivám.

Ale to není všechno. Kvapem se blíží i kongres ODS, respektive už začal skrze články v Mf Dnes. Pospíšil prý už není Nečasův, protože Pospíšil odvolal Veseckou a nyní chce odvolat Rampulu.  Realita je přitom taková, že odvolání exzástupkyně Vesecké by se bez VV nikdy nestalo. Jen vzpomeňte jak se to táhlo několik týdnů za mlčení ministra Pospíšila. A jak se pan ministr Pospíšil schovával jak malej kluk. Opět ukázkové „Vrtěti psem, vrtěti MfD". Nečas není v rukou kmotrů, kteří bojují proti čistému Pospíšilovi. Opak je pravdou. Pospíšil rozhodně není pan čistý, je dirigován plzeňským kmotrem Jurečkem, ať už na schůzkách ve Four Seasons v Plzni a nejen tam. Vybavuji si jak před několika měsíci přišli na Ministerstvo dopravy, do mé kanceláře, orodovat za zachování starých pořádků na Ředitelství silnic a dálnic v Plzni.

Stejná sestava - Jurečko, Pospíšil, Tluchoř, obohacená o Kočí systematicky, po několik měsíců plánovala puč ve VV, a nyní si ta samá partička brousí zuby na kongres ODS. A zase platí věta Kočí na její nahrávce s Víchem: „ My s Petrem Tluchořem máme justici a umíme Kmentu". A tak mám niterný pocit, že titulky MfD píše Jurečko a podepisuje je Syrovátka, pravá ruka Kmenty. Kmenta má totiž důležitější práci, spřádat další kampaň - další várka špíny na Bártu už totiž brzo přijde. Ta předchozí mě totiž stále z politiky neodradila.

Dále čtěte:
Bárta (VV): Důchodové reformy se modeloví Novákovi bát nemusejí
Policie obvinila Bártu z podplácení

##PROFIL 1975##

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

12:28 Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

Česká republika má mít nově vládního koordinátora strategické komunikace (STRATCOM). Na pozici vláda…