ČSSD: Obstrukcí hájíme vaše zájmy. Děkujeme za podporu

04.11.2011 8:51

ČSSD bojuje obstrukcemi proti nespravedlivým a chybným reformám!

ČSSD: Obstrukcí hájíme vaše zájmy. Děkujeme za podporu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Senátorům, zvoleným za ČSSD, se podařilo dosáhnout toho, že Senát Parlamentu české republiky všechny tzv. vládní reformy zamítl! Nyní se o nich bude hlasovat znovu v Poslanecké sněmovně. Pokud je vládní pravicová většina ODS, TOP 09 a VV prosadí do konce roku, začnou platit už od 1. ledna 2012.

ČSSD učiní v Poslanecké sněmovně vše proto, aby tzv. reformy důrazně a jednoznačně odmítla. I když jsou poslanci ČSSD v menšině, využijí všech svých ústavních a demokratických práv, včetně využití parlamentní obstrukce k tomu, aby přijetí reforem do konce roku zabránili.

Proč se ČSSD snaží zabránit přijetí vládních reforem s využitím obstrukce v Poslanecké sněmovně?

Obsah a podobu reforem vláda Petra Nečase nedohodla ani s opozicí, ani s odbory. Proti řadě tzv. reforem mají výhrady i zaměstnavatelé. Reformy tak nejsou výsledkem kompromisu, ale odráží pouze úzce formulované zájmy tří vládních pravicových stran. Poškozují většinu obyvatel naší země a přináší řadu nevratných či obtížně napravitelných změn.

Vzhledem k domácí rozpočtové a evropské hospodářské situaci je velmi nevhodná doba pro start tzv. důchodové reformy, založené na spoření v privátních fondech. ČSSD proto žádá vládu, aby start důchodové reformy a také reformy daní, která dále snižuje příjmy státu, odložila. Vytvořilo by to mnohem lepší prostředí pro skutečnou stabilizaci veřejných rozpočtů a snižování deficitu.

Prohlédněte si FOTOGALERII Nocování ve sněmovně 

Jak vládní reformy poškozují naší zemi?

1. Pravicové reformy, prosazované ODS, TOP 09 a VV, zejména díky snižování daní těm nejbohatším a podnikům, prohlubují problémy státního rozpočtu a zvyšují veřejný dluh. V roce 2006, kdy končila vláda vedená ČSSD, dosahoval veřejný dluh ČR 29% HDP. V roce 2012, po šesti letech vlády pravice, už to bude více než 42% HDP!

2. Náklady tzv. reforem jsou velmi nespravedlivě rozloženy. Účet za reformy platí střední vrstvy, důchodci, rodiny s dětmi, nemocní, invalidé a zaměstnanci veřejného sektoru. Naopak, daně firmám a lidem z nejvyšších příjmových kategorií se dále snižují. Vláda prohlubuje sociální rozdíly ve společnosti a dostává stále více lidí do chudoby a celkové existenční nejistoty.

3. Vládní důchodová reforma neřeší důchody 80% obyvatel, stará se jen o ty nejbohatší, kteří  mají volné zdroje na nové soukromé spoření. Vyvedení prostředků ze státního průběžného systému do soukromých fondů je riskantní, neboť tato změna ohrozí výplatu důchodů jak současným důchodcům, tak budoucím generacím a přivodí zvýšení daně z přidané hodnoty u základních životních potřeb, jako jsou léky, potraviny a bydlení.

Parlamentní obstrukcí hájí poslanci ČSSD Vaše zájmy! Děkujeme za Vaši podporu!

Dále čtěte:
Hubu nám nezacpete, hřímal Zaorálek. Šikanujete sněmovnu, vrátil Nečas
Klaus si dovolil na ČSSD. A strašně to schytal

##PROFIL 252##
Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…