Chládek (ČSSD): Středočeši nakoupí další bezpečné branky

11.10.2011 4:58

V České republice došlo k několika velmi vážným nehodám na sportovištích se smrtelnými následky, které byly způsobeny pády brankových konstrukcí na děti.

Chládek (ČSSD): Středočeši nakoupí další bezpečné branky
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

Poslední tragédie se stala v Lubenci na Ústecku, kde zahynul třináctiletý chlapec poté, co na něj spadla přenosná branka. Středočeský kraj proto opět přispěje na další bezpečné branky. Nechce, aby se opakovala podobná nehoda i na jeho území.

Středočeský kraj i v roce 2012 počítá s finančními náklady na projekt „Bezpečné branky", do kterého se zapojil na konci roku 2009. Cílem projektu  je bezpečnostní opatření na dětských hřištích, aby nedocházelo k vážným nehodám s tragickými následky při pádu přenosných branek. Středočeský kraj, který se stal pilotním krajem projektu, realizoval nákup prvních branek v roce 2010. Vybrána byla branka typ Univerzal s možností složení na 2x3m nebo na 2x5m dle potřeby pro oficiální soutěže ČMFS v kategorii přípravek a mladších žáků.

„Doposud jsme rozdali 145 bezpečných branek a i v následujícím roce počítáme s dalším nákupem. Celkový náklad v roce 2012 bude v řádech milionů," vypočítává Marcel Chládek, náměstek hejtmana.

Speciální branky jsou vyrobeny z lehkých kompozitních materiálů, a je téměř nemožné, aby se převrhly a způsobily tak zranění. Branky jsou tak z hlediska možnosti vážného úrazu mnohonásobně bezpečnější než dosud používané branky ocelové a duralové.

Podle náměstka Marcela Chládka je nutné pořídit další bezpečné branky: „Nechceme se dočkat další zbytečné smrti, proto na Radě navrhnu nákup dalších bezpečných branek, ačkoliv jsme za to opozicí z řad ODS kritizováni. Tyto branky budou rozdány mezi sportovní oddíly Středočeského kraje tak, aby došlo k postupné obměně v celém Středočeském kraji".

Dále čtěte:
Chládek: Podpora cestovního ruchu v Středočeském kraji je pro nás prioritou
Chládek (ČSSD): Žebříček OECD dokazuje, že škrty poškozují české školství  

##PROFIL 39##

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marcel Chládek

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…