Čunek (KDU-ČSL): Odložit účinnost služebního zákona? Maximálně o rok

28.10.2011 9:06

K plánovanému přijetí služebního zákona.

Čunek (KDU-ČSL): Odložit účinnost služebního zákona? Maximálně o rok
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Čunek

„Zákon o službě státních zaměstnanců (tzv. služební zákon) měl vstoupit v platnost již 1. ledna 2004.Dnes je senátu předkládán návrh na již páté odložení jeho účinnosti, tentokrát do roku 2015.Služební zákon byl při tom jednou z přístupových podmínek vstupu České republiky do Evropské unie a je jedním z nejdůležitějších proti-korupčních nástrojů," připomíná senátor Jiří Čunek.

Senátoři klubu KDU-ČSL proto předloží pozměňovací návrh, ve kterém požadují odložení účinnosti služebního zákona maximálně o jeden rok. „Vláda musí přezkoumat, do jaké míry je služební zákon kompatibilní se současnou legislativou. Neustálé odkládání jeho účinnosti logicky způsobilo, že je v některých ohledech třeba pozměnit tak, aby nezpůsobil právní chaos. Na to, aby legislativci navrhli potřebné úpravy a zákon v nutné míře přepracovali, je ale rok dostačující doba,"  tvrdí Čunek.

Podle lidoveckého senátora je také nutné, aby se státní správa na platnost služebního zákona připravila. „Je evidentní, že takové přípravy ve státní správě neproběhly a proto nový zákon nemůže vstoupit v platnost od 1. ledna 2012. Během příštího roku tak dostanou státní úředníci potřebný prostor, aby se na nový způsob fungování připravili," uzavřel Čunek.

Dále čtěte:
Senát nesouhlasí s dalším odkladem služebního zákona
Autor služebního zákona: John nepotřebuje souhlas Nečase

##PROFIL 26##

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Čunek

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

14:07 Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k snadnějšímu zaplacení dluhů u VZP a odpuštění pená…