Dobeš: Stavbu D8 mezi Lovosicemi a Bílinkou provázely nemalé problémy

14.05.2012 13:15

Ministr dopravy Pavel Dobeš otevřel nový úsek dálnice D8 Lovosice - Bílinka

Dobeš: Stavbu D8 mezi Lovosicemi a Bílinkou provázely nemalé problémy
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Pavel Dobeš

Ministr dopravy Pavel Dobeš se zúčastnil slavnostního otevření úseku dálnice D8 mezi Lovosicemi a Bílinkou. Zprovozněním klíčového úseku se zvýší bezpečnost a plynulost silniční dopravy. Ze zlepšení dopravní situace tak mohou mít radost jak řidiči, tak i obyvatelé Lovosic a přilehlých obcí.

„Všichni dobře víme, že přípravu i realizaci této stavby provázely nemalé problémy. O to více jsem potěšen, že právě dnes můžeme společně zahájit provoz na tomto dálničním úseku,“ řekl na úvod slavnostního otevření úseku dálnice D8 mezi Lovosicemi a Bílinkou ministr dopravy Pavel Dobeš s tím, že jde o stavbu přesahující svým významem Ústecký kraj.

Zprovoznění tohoto úseku umožní zejména dálkové a tranzitní silniční dopravě užívat kapacitní pozemní komunikaci s odpovídajícími návrhovými parametry. Tím bude podle ministra dopravy zvýšena bezpečnost a plynulost silniční dopravy a dojde také ke zlepšení stávající nevyhovující dopravní situace v oblasti mimoúrovňové křižovatky Lovosice.
„Zároveň budou zlepšeny životní podmínky obyvatel v dotčené oblasti, tedy obcí Vchynice a Bílinka,“ uvedl ministr Pavel Dobeš.

Mezi nejvýznamnější stavební objekty úseku tak patří most Vchynice, který je vzhledem k blízkosti obytné zástavby opatřen ochranným tubusem proti šíření hluku a emisí.

„Věřím také, že se podaří stejně úspěšně dokončit i chybějící úsek dálnice D8 mezi Bílinkou a Řehlovicemi, jehož výstavba v těchto dnech již opět pokračuje,“ doplnil ministr dopravy Pavel Dobeš.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: Ministerstvo dopravy

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

12:05 Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v Bílém domě.