Emmerová (ČSSD): Koho budu volit v druhém kole prezidentské volby?

19.01.2013 10:00

Aniž bych chtěla Jiřímu Dienstbierovi jakkoliv křivdit, protože v tom byl patrně zcela nevinně, nemohu zapomenout, že maxičlánkem v deníku Právo jej bez jakýchkoliv předchozích diskuzí v ČSSD navrhnul David Rath na jaře 2012 jako kandidáta na prezidenta.

Emmerová (ČSSD): Koho budu volit v druhém kole prezidentské volby?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátorka Milada Emmerová

A protože Ratha už léta dobře znám, tak si dovedu představit, že tímto „sólokaprem“ nemínil Jiřímu Dienstbierovi nikterak prospět. Nepochybně za tím byl zcela jiný úmysl, podobně jako v mém případě v r. 2005. Ze které hlavy asi pocházel tajuplný údaj, předaný paní redaktorce Mf Dnes pí.Riebauerové, že ministryně zdravotnictví Milada Emmerová chce znárodnit zdravotnictví ? Tato „dělová koule“ pak rozpoutala aféru v různých sdělovacích prostředcích, a tak mě premiér Paroubek bez problémů den ze dne odvolal, aby tak učinil prostor pro politický exhibicionismus jeho příteli Rathovi. Nenapadá nikoho jistá analogie v případě Jiřího Dienstbiera ? Nechtěl jej tímto způsobem také dostat ze scény tím, že  tehdy  méně výrazná Dienstbierova politická minulost ve stínu jeho otce neslibovala postup do druhého kola prezidentských voleb ? A to při jakémkoliv složení ostatních kandidátů ?

Ve druhém kole prezidentské volby budu volit z přesvědčení Miloše Zemana a ani mi to nemusí nikdo radit. I když jsme se osobně kdysi vůbec neznali, byl mi jeho styl politiky od počátku sympatický. To byl i důvod, proč jsem do ČSSD v r. 1994 vstoupila. Jde o muže inteligentního, vysoce vzdělaného, který dokáže formulovat svoje myšlenky i činy tak, že to pochopí každý občan, bez zřetele na typ vzdělání....Že jeho vláda vedla k prosperitě a zlepšování životní úrovně většiny, je všeobecně známo. Že jeho nezvolení prezidentem nebyl tehdy jeho neúspěch, ale nebetyčná urážka jeho osoby a bývalého předsedy úspěšné ČSSD, a to zásluhou některých jejích vysoce postavených členů. Že jeho osočování ze strany Jiřího Paroubka byla obyčejná neomalenost, která jako poslední kapka vedla k přeplnění poháru hořkosti. Nedivím se, že tehdy ukončil členství v ČSSD. Všechno má totiž svoje meze.... Tento výsledek pak zavinil usídlení pravice na všech možných postech a úrovních, a to počínaje v polovině roku 2006 po parlamentních volbách.

Mobilizace příznivců pana Karla Schwarzenberga se pomocí sociálních sítí rozprskla nejen po celé ČR, ale i po celé zeměkouli. Připomíná mi to ten styl předvolební kampaně, který vyzýval „ báby a dědky k účasti ve volbách“ v r. 2010. Jaké to mělo a má dopady si snad všichni uvědomujeme. Reprezentativní vzorek zvolených zastupitelů sedí nyní v poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky a potažmo i v současné vládě.

Vážení spoluobčané, volte Miloše Zemana ! Ručím vám za to, že tím zajistíme, aby se na Hrad dostal ten nejlepší z kandidátů.

Doc.MUDr.Milada Emmerová,CSc., senátorka PČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…