Fiala (ODS): Nerozumím vládním kotrmelcům kolem amnestie

18.01.2013 17:00

Včerejší projev na 50. schůzi Poslanecké sněmovny

Fiala (ODS): Nerozumím vládním kotrmelcům kolem amnestie
Foto: ods.cz
Popisek: Poslanec Radim Fiala

Vážená paní předsekyně , vážené kolegyně , kolegové...                                     


Již dříve jsem sdělil ,že aktivně nepodpořím návrh KSČM a ČSSD na nedůvěru vládě.Nepovažuji především politiku KSČM za lepší alternativu pro tuto zemi než je tato vláda.Tato vláda vládne špatně,ale historickou zkušenost s vládou komunistické strany v této zemi bude těžké překonat.Nerozumím vládním kotrmelcům kolem amnestie.Chvíli ji podporuje ,chvíli  ne,jako ve špatném filmu.Podpora střídá nepodporu,podpis střídá nepodpis.

Mám také zasadní výhrady k vládní politice.Na rozdíl od vlády považuji za hlavní prioritu hospodářský růst a ne plnění Mastrichtských kritérií.Vláda a bohužel vláda ODS nás vleče k Euru.Nevadí že ekonomika neroste.Je nás prostě nutné posadit do dluhového letadla Evropského superstátu.Nevadí že neprosperují rodiny,obce,kraje a země.Nevadí růst nezaměstnanosti,krize podniků a podnikání.Přednost má Evropská integrace.Nevadí ,že přidusíme ekonomiku zvyšováním daní.Hlavně že vlezeme hlouběji do toho klubka dluhů.

Vládní strany a především ODS se obrátili zády ke svým voličům.Pravicový programový koncept nahradila prázdnota.Trest vykoná volič a v případě ODS jde o trest drastický.Přesto všechno komunisté nemohou být alternativa a Radim Fiala dnes nebude Vlastimil Tlustý.

Na závěr stručně k amnestii.Rozsah amnestie považuji za příliš široký a nepovažuji amnestii jako plošné opatření za správný nástroj milosrdenství.Respektuji ale ústavní právo presidenta amnestii udělit.Využiju této příležitosti a děkuji presidentu republiky na konci jeho mandátu za práci kterou pro naši zemi vykonal.
V okamžiku hlasování nemohu říct Pro návrh , ale ani Proti návrhu. Nebudu tedy hlasovat.

Děkuji za pozornost.

Radim Fiala

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profant (Piráti): V sobotu si Česko připsalo další obrovský úspěch

6:04 Profant (Piráti): V sobotu si Česko připsalo další obrovský úspěch

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k úspěchu v USA.