Filip (KSČM): Výroky K. Schwarzenberga jsou signálem sudetským Němcům

21.01.2013 13:11

Šokující výrok Karla Schwarzenberga, že Benešovy dekrety neplatí, stejně jako jeho výrok na adresu tehdejšího vedení českého státu včetně prezidenta E. Beneše, byl naprosto jasným vstřícným signálem vůči sudetským Němcům, že jejich v řadě případů stále nastolované nároky by mohly být v budoucnu uplatněny. Dosah a význam tohoto výroku potvrzuje i reakce představitelů samotných sudetských Němců i některých německých a rakouských médií.

Filip (KSČM): Výroky K. Schwarzenberga jsou signálem sudetským Němcům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KSČM Vojtěch Filip

Takové chování, které jednoznačně ohrožuje nejen majetkové zájmy českých občanů a které se snaží zastřít, že poválečný odsun byl legitimní důsledek zvěrstev nacistů, jak rozhodla Postupimská konference vítězných velmocí, je podle KSČM u člověka, který by chtěl vykonávat funkci prezidenta České republiky, zcela nepřípustný a odpuzující. Trapné snahy K. Schwarzenberga o částečné zmírnění tohoto výroku, doprovázené útoky na protikandidáta či další politiky, kteří to odsoudili, na tom nic nezmění. Jen potvrdil své původní výroky z roku 2007. Každý z nás si tak může udělat obrázek o tom, čí zájmy tento kandidát na funkci hlavy státu hájí.

Vojtěch Filip, předseda ÚV KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…