Hejtman Bubeníček: Vyzývám k zachování klidu v Duchcově

29.05.2013 12:47

Hejtman Ústeckého kraje je znepokojen situací v Duchcově.

Hejtman Bubeníček: Vyzývám k zachování klidu v Duchcově
Foto: Redakce
Popisek: hejtman Bubeníček (KSČM)

Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček má vážné obavy z dalšího vývoje v Duchcově po útoku skupiny Romů na manželský pár, který se uskutečnil 18. května 2013. Současná situace řadou aspektů připomíná stav před násilnými nepokoji na Šluknovsku z léta 2011. Hejtman proto vyzývá organizátory středeční demonstrace, její účastníky i příslušníky Policie ČR, aby udělali vše pro její klidný průběh a zabránili jakýmkoli násilnostem.

„Z pozice hejtmana Ústeckého kraje musím vyzvat všechny účastníky dnešní demonstrace v Duchcově k zachování klidu. Na druhou stranu plně chápu rozhořčení lidí z bezdůvodnosti a brutality útoku a jejich frustraci z toho, že i přes vládní sliby stále není dostatečně řešena situace v sociálně vyloučených lokalitách a soužití s romskou menšinou. Potřebná razantní opatření, i vzhledem k neschválení našich legislativních návrhů z tak zvaného Ústeckého balíčku, může podle mého názoru přinést až nová vláda,“ uvedl Oldřich Bubeníček, hejtman Ústeckého kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině