Hradecká ODS se distancuje od zrušení pietního aktu

10.05.2012 21:11

V den státního svátku dne 8. května se na Masarykově náměstí nekonal tradiční pietní akt, na kterém by byly uctěny oběti války. Představitelé hradecké ODS již v úterý zaznamenali řadu negativních reakcí, v nichž lidé zrušení tohoto pietního aktu odsuzovali.

Hradecká ODS se distancuje od zrušení pietního aktu
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Od zrušení pietního aktu se hradecká ODS distancuje. „Rozsah a počet pietních aktů byl vždy věcí výhradně primátora, jeho poradců a některých pracovníků jeho kanceláře.  V minulosti bývalý primátor Otakar Divíšek rozšířil počet pietních aktů a zavedl předávání rezortních vyznamenání. Za doby, kdy ODS hradeckou radnici vedla, byl opraven mimo jiné vojenský hřbitov, který se stal dalším místem k uctění památky padlých ve válkách. Primátor Fink (HDK) má na pietní akty jiný názor a jako primátor na to má plné právo. Tato věc se nikdy neprojednávala v radě města ani v zastupitelstvu, nebyla ani předmětem koaličních jednání,“ konstatoval místopředseda královéhradecké oblastní rady ODS a náměstek primátora Martin Soukup.

Na Masarykově náměstí přesto několik osob u pomníku T. G. Masaryka v úterý položilo kytice. Byli mezi nimi například poslanec Evropského parlamentu Oldřich Vlasák, náměstek primátora Martin Soukup a poslanec Parlamentu ČR Pavel Staněk.

„Zrušit tento tradiční pietní akt považuji za nemoudré rozhodnutí. Myslím si, že je potřeba si stále připomínat hrdiny druhé světové války a nezapomínat na ně jenom z toho důvodu, že už od války uběhlo mnoho let. Považuji zrušení této tradiční akce za nešťastné,“ řekl poslanec Pavel Staněk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Pohádka o premiérovi, u něhož zítra již znamená včera

9:02 Lachnit (ANO): Pohádka o premiérovi, u něhož zítra již znamená včera

„Vážení občané, zlevňuje se,“ oddechl si premiér Petr Fiala poté, co si ve Strakově akademii otevřel…