Hudeček (TOP 09): Povodňové bariéry zatím neodstraňujeme

08.06.2013 19:05

Krizový štáb hl. m. Prahy zatím ponechal v platnosti povodňová opatření. Pokud se potvrdí předpovědi počasí a Povodí Vltavy provede ohlášené manipulace na Vltavské kaskádě, může dnes odpoledne klesnout průtok Vltavy v Praze pod 1500 kubíků za vteřinu, což je hranice 3.povodňového stupně.

Hudeček (TOP 09): Povodňové bariéry zatím neodstraňujeme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Jiráskův most a zatopenou náplavku

„Odhady srážek na dnešek jsou minimální, zítra a v pondělí o něco větší, ale nepředstavují podle předpovědí vážnější hrozbu pro velké toky.  Větším problémem mohou být lokální bouřky, proto se nyní více zaměřujeme na opatření na Botiči a Rokytce. Nicméně určité riziko celkově trvá, povodňové bariéry proto zatím neodstraňujeme pouze někde snižujeme. Zásadnější rozhodnutí by měla padnout zítra na krizovém štábu v 18. hodin. Pokud se nestane něco mimořádného, mohlo by  v pondělí ráno už celé metro vyjet ve standardním provozu, tím by se dala z ulic odstranit i značná část dopravních opatření. Obrovská práce s odstraňováním následků škod nás samozřejmě stále čeká, i když se už všude pracuje naplno, ale pokud jde o aktuální výhled, převládá mírný optimismus – a z naší strany i maximální opatrnost. V porovnání s rokem 2002 byla současná povodeň hodně rychlá, vzhledem k nasycení krajiny vodou by její případné opakování, byť i v lokálním měřítku, bylo ještě rychlejší. Kaskáda už má sice obnovenu retenční schopnost a maximální retenční kapacitu jsme vytvořili i pro Botič a Rokytku, ale držíme Prahu nadále v pohotovosti. Lidem děkuji za trpělivost a poprosím, vydržme to ještě chvíli, věřím, že konec už je na dohled,“ řekl Tomáš Hudeček, první náměstek primátora  pověřený výkonem kompetencí primátora. 
 
Z aktuálních opatření se dnes očekává otevření Karlova mostu ve chvíli, kdy průtok Vltavy klesne pod limit třetího povodňového stupně.
 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…