Huml: Kdo je Karolína Peake?

30.04.2012 8:48

Tak nám přežil nečas; do církevních restitucí. S podporou přeběhlíků, kteří nejsou přeběhlíky. S podporou poslanců zvolených za levicový program s pravicovým smýšlením, hlasováním a chováním. S podporou podivného uskupení, podivné vicepremierky, nominované za neexistující stranu. S nepodporou veřejnosti. Ale Bárty se, alespoň na oko, zbavili. Umyli si ruce.

Huml: Kdo je Karolína Peake?
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Poslanec Stanislav Huml

Byl to ukrutný den, ten včerejší. Dostal jsem řadu mailů. Díky všem za podporu. Ani jeden nebyl negativní, kupodivu. Kdo jste četl můj minulý článek Přeběhlík nebo odpadlík, v podstatě jako by jste slyšeli můj projev na plénu, děkuji všem, kteří na konci hlasovali v anketě, je stále aktivní. Dovolím si jeden z mailů v dnešní poště zveřejnit. Přesně odpovídá tomu, co jsem říkal:

Dobrý den, sledovala jsem dnes hlasování o vyslovení důvěry vládě a chci vám poděkovat. Já jsem totiž v roce 2010 volila právě VV a právě a hlavně kvůli levicovým bodům jejich programu! Bohužel jsem pak byla velice zaskočená budoucím vývojem strany a vůbec jejím novým programem. A také jsem si pak dlouho připadala trapně mezi přáteli, kteří se mi smáli a říkali něco o středovopravé straně. Já si však před volbami důkladně četla body programu a o to víc mě to mrzí, jak dopadla ve své spolupráci s ODS a TOP 09 a pomohla na svět neoliberálním reformám. Proto mě těší vaše slova, když říkáte, že strana VV vysála levicové voliče svým levicově laděným programem a pak začala dělat pravicovou politiky. Nicméně jste mne dnes svým projevem velice potěšil a prokázal jste (dle mého subjektivního pohledu) schopnost sebekritiky a smysl (alespoň trochu) pro čest. To dnes není vůbec tolik obvyklé. Děkuji.

Děkuji naopak vám, vážená paní. Potvrdila jste, co vím a veřejně prezentuji již více jak rok.

Druhý mail dostali všichni zákonodárci. Koluje internetem. Nikdo ho nemáme odvahu zveřejnit. Když jsem hledal, kdo je tak odvážným aby tu zprávu pověsil do éteru, našel jsem. Novináři by měli začít pátrat, alespoň ti opravdu investigativní, zda jsou informace v něm uvedeny pravdivé, zejména o chování pana Peake ve firmě Unipetrol.

O chování samotné Karolíny se poměrně srozumitelně vyjádřil bývalý místopředseda VV Jarolím: „V desítkách se mohou počítat mé apely na výkonné radě na Karolínu Peake, aby zákon předložila do vlády! Dokonce ho od nás dostala i zpracovaný a předpřipravený. Stejně to nikdy neudělala, i když to na výkonné radě slibovala,“ prozrazuje pro ParlamentníListy.cz bývalý místopředseda VV Tomáš Jarolím, jak podle něj v praxi vypadal navenek stavěný protikorupční étos vicepremiérky. Nedoplňuje to informaci z kolujícího mailu?

Karolína Peake nyní doslova přeběhla k ODS, byť se chvilku budou tvářit jako samostatný subjekt. Podvod na voliče je dokonáván. Kmotři se dohodli. Bylo by zajímavé znát cenu, za kolik bylo 11 poslanců prodáno. Vítkovi to evidentně bylo líto a těžko se s tím smiřuje.

Nenechte si kazit hezké počasí a užijte si první máj, je to lásky čas. A příští týden pozorně sledujte, jak kdo bude hlasovat. Volby dřív nebo později přijdou a jsou jediným demokratickým skládáním účtů. Složí je i ODS a Karolína Peake, stejně jako my všichni.

Mgr. Stanislav Huml

  • SOCDEM
  • Zemřel 28. prosince 2021
  • zastupitel obce

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: humlstanislav.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

10:21 Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

Páté jednání Vládního výboru pro strategické investice 22. dubna 2024 se týkalo především financován…