Kajnar: Záměr zastavit podporu obnovitelných zdrojů energie je rozumný

30.04.2012 20:47

Záměr Energetického regulačního úřadu zastavit podporu nových obnovitelných zdrojů energie od roku 2014 považuji za rozumný.

Kajnar: Záměr zastavit podporu obnovitelných zdrojů energie je rozumný
Foto: i-region.eu
Popisek: Bývalý primátor Ostravy Petr Kajnar

Navrhovaný zákon opakuje chyby, kterých se čeští zákonodárci dopustili již v minulosti, když rozhodli o podpoře fotovoltaiky. Stávající závazek na podporu obnovitelných zdrojů nás do roku 2020 bude stát v ceně elektřiny a v dotacích ze státního rozpočtu až 900 miliard korun. Zavedení podobného typu podpory i na další zdroje se rovná ekonomické sebevraždě státu a neúnosnému zdražení energií pro obyvatele, kteří jsou již dnes decimováni fiskální politikou současné vlády. Povede také k likvidaci českých podniků, které již nakupují elektřinu dráže než jejich konkurence v ostatních státech EU.  A to vše v době, kdy úroveň podpory obnovitelných zdrojů energie v ČR bude v roce 2013 splňovat závazky vůči Evropské unii.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

8:19 Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

Cestovní kancelář Čedok přidává na zimní sezonu první destinaci z Českých Budějovic. Z jihočeského l…