Liška (SZ): Předražené zakázky o 100 % nebereme!

13.09.2011 20:40

Strana zelených vyzývá vládu, aby uzavřela výběrové řízení na sanaci starých ekologických zátěží bez vítěze. Nejnižší nabídka přesahující o 100 % opravdové náklady na odstranění škod je nepřijatelná.

Liška (SZ): Předražené zakázky o 100 % nebereme!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Strany zelených Ondřej Liška

„Nelze akceptovat, aby ekozakázka pokračovala ve chvíli, kdy nejnižší podaná nabídka za 57 miliard přesahuje odhad nákladů sanací ekologický škod o 25 miliard korun. Kladu si otázku, jak mohl ministr financí a „dobrý hospodář" Miroslav Kalousek navrhnout tendr, který přesáhne reálné náklady o více než 100 %," říká předseda Strany zelených Ondřej Liška.

Podle Strany zelených však zůstanou rizika i tehdy, pokud se ekotendr rozdělí na menší zakázky. Hrozí, že se ze sanací vyberou pouze ty nejlukrativnější a následně dojde k umělému navyšování ceny dílčích zakázek.

„Rozdělení ekotendru na jednotlivé zakázky nezaručí, že se nebude krást. Dokud nebude existovat robustní kontrolní systém, který bude veškeré zakázky standardně do hloubky kontrolovat podle jasně stanovených pravidel, tak se nepohneme dál. Svéhlavost, s jakou i přes jasné protiargumenty vláda na zakázce trvá, ukazuje, jak silný politický zajem na prosazení ekontedru doopravdy je," konstatuje Ondřej Liška.

Více:
Nečas dál pochybuje o ekotendru. Posílily to i nabízené ceny

##PROFIL 198##


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…