Masopust (SPOZ): Lidé, nedejme se zastrašit

26.01.2013 9:05

Finále prezidentské volby se blíží. Je to stále patrnější tím, jak se stupňují útoky proti Miloši Zemanovi.

Masopust (SPOZ): Lidé, nedejme se zastrašit
Foto: SPOZ
Popisek: Logo Strany práv občanů - Zemanovců

Je snad normální v naší zemi, aby lidé, kteří vyjadřují podporu Miloši Zemanovi, byli veřejně ostouzeni a doslova vláčeni médii, za to, že si dovolili právě jemu vyjádřit své sympatie?

O čem vlastně takové kampaně vypovídají. O naší ústavě a jejím dodržování, o  svobodě tisku nebo o svobodě manipulace? Nebo je to výpověď především o jejich organizátorech, kteří se dnes už doslova neštítí osobních útoků. Jako by vyjádření osobního názoru bylo něčím zavrženíhodným dokonce snad i trestným…

Dostali jsme se už někam nejen na hranici slušnosti, ale dokonce již za její hranice. A to není dobře pro budoucnost. Bohužel…

Bohužel takové štvanice nejsou v našich dějinách tak řídkým jevem. Na jihu Čech není určitá skupina lidí ochotna se smířit s výsledky demokratických voleb a protestuje proti tomu, že radním v zastupitelstvu kraje se stala komunistka. Vadí jim, že se ke své straně stále hlásí a tak se organizují stávky, hladovky a dav nezaváhá ani před nadávkami a výhružkami. Když to před vánocemi začalo, mnozí jsme si mysleli, že to je něco zcela mimořádného. A neuplynul ani měsíc a je to tu ještě v daleko širším měřítku….

Půjdeme-li ještě dál do historie, pak nezapomeňme na Karla Čapka. Za tři měsíce po Mnichovu ho hnusné osobní útoky dohnaly – právě jeho kolegů novinářů – a Čapek byl novinář par excelence - k předčasné smrti.

To nikdo z těch, kteří dnes rozpoutávají útoky proti stoupencům Miloše Zemana, nevidí? To si jejich účastníci nejsou vědomi toho, že se chovají stejně jako jejich předchůdci a znovu jsou ochotni pronásledovat lidi  - a za co vlastně? Za to, že v zemi, kterou jsme až dosud považovali za svobodnou, jen řekli svůj názor – že budou volit Miloše Zemana.

Dostali jsme se tímto tlakem médií do situace, kdy je osobním hrdinstvím veřejně říci – ano, já budu volit Miloše Zemana.

Nedejme se zastrašit a pojďme všem těmto manipulátorům dát jasnou odpověď – volíme Miloše Zemana.

Jaroslav Masopust
Předseda KV SPOZ Liberecký kraj

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPOZ

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Pak odešli. Neevakuovali fakultu, ale prostě odešli. Proč?

12:16 Šlachta (Přísaha): Pak odešli. Neevakuovali fakultu, ale prostě odešli. Proč?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke střelbě na FF UK.