Mezian (ČSSD): Veřejné slyšení v Senátu roudnické nemocnici pomohlo

21.11.2012 12:37

Hassan Mezian (ČSSD) vystoupil s desetibodovým projevem na veřejném slyšení v Senátu. Téma roudnické nemocnice bude projednáváno i na prosincovém jednání pléna Senátu, na kterém se bude hlasovat i o usnesení.

Mezian (ČSSD): Veřejné slyšení v Senátu roudnické nemocnici pomohlo
Foto: Archiv
Popisek: Krajský zastupitel Ústeckého kraje MUDr. Hassan Mezian

„Lidé často mají pocit, že podepsání petice nic nevyřeší. Na případu roudnické nemocnice je však vidět, že pokud petice adresovaná Senátu má přes 10 000 podpisů, uskuteční se veřejné slyšení. Pokud je petice shledána jako důvodná, je petice projednávaná přímo na plénu Senátu,“ konstatoval senátor Hassan Mezian.  

„Tříhodinová diskuse se zástupci Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR a Ministerstva zdravotnictví ČR potvrdila, že je stále mnoho nezodpovězených otázek. V deseti bodech jsem upozornil na mnohé nejasnosti,“ řekl Hassan Mezian.

 Podle senátora ředitel VZP Pavel Horák na veřejném slyšení nerozptýlil obavy veřejnosti reprezentované přítomnými starosty obcí Roudnicka. „Nikdo bohužel není schopný uvést racionální důvody, proč rušit akutní lůžkovou péči. Navíc zástupci pojišťoven a ministerstva zdravotnictví postupně ustupují od argumentu, že cílem je ušetřit. Naopak hledají nové důvody, jak obhájit plán uzavřít s roudnickou nemocnicí krátkodobou smlouvu. Nakonec se dovídáme, že VZP nemá zpracovanou analýzu, jaké dopady optimalizace bude mít pro region Podřipska a pro Českou republiku,” uvedl Hassan Mezian.

 „Oceňuji návrh usnesení senátora Marcela Chládka a věřím, že senátní Výbor pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice toto usnesení odsouhlasí,“ konstatoval senátor Hassan Mezian.

 Návrh usnesení má tři body: Senát ČR bere na vědomí petici za zachování roudnické nemocnice. Senát ČR konstatuje, že petice je důvodná. Senát ČR důrazně žádá VZP, ostatní zdravotní pojišťovny, Ústecký kraj a Ministerstvo zdravotnictví ČR, aby byla zachována roudnická nemocnice a nasmlouvána zdravotní péče pro všechna stávající oddělení na období 2013 – 2017.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice