Mládek (ČSSD): Kalouskovo falešné podobenství

21.08.2012 16:29

Pan ministr Kalousek jako správný lidovecký/křesťansko-demokratický politik má rád podobenství. A to je pně v pořádku a politik jeho formátu a vlivu by měla hledat poučení v křesťansko-sociální doktríně. Jenomže podobenství pana ministra jsou občas falešná. Jako to, kterým obšťastnil redaktorku České televize Danielu Písařovicovou. Sociální demokracie se prý chová jako ten, kdo ukradl auto, a pak ještě kádruje majitele, když jej chce na zpět.

Mládek (ČSSD): Kalouskovo falešné podobenství
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Mládek na tiskové konferenci ČSSD

Pan ministr se jako obvykle zásadně mýlí. Podobenství je zde na místě, avšak úplně jiné" Rodiče, kteří měli dva syny jim odkázali majetek pěkně půl na půl jak sluší a patří. Jenomže jeden ze synů byl opilec, hazardní hráč a občas i trávu kouřil. I rozhodli se milí rodiče že pro dobro tohoto synu mu majetek obtěžkají závazky. Nebude moci majetek prodat ani zastavit a výnosy bude muset používat pouze na věci bohumilé a nikoliv na chlast, hazard či nelegální nákup trávy. Druhý syn žádná omezení od rodičů na používání zděděného majetku neměl. A protože byl chamtiví a bezohledný, byť ne hazardní hráč, bylo mu to málo. A tak manipulací ještě zabral bratrův podíl pod heslem, že si ho ten hazardní hráč a opilec stejně nezaslouží. To bylo nesporné příkoří a tak se poškozený bratr obrátil na soud aby dostal majetek zpátky. Ovšem usoudil, že by se také závroveň mohl zbavit těch nechutných závazků, které na něj navalili nepřející rodiče. Chtěl zpátky majetek bez jakýchkoliv omezení. Žádná omezení na prodej či zastavení zděděného majetku a žádné omezení na použítí výnosů ze zděděného majetku. Dědictví je přece třeba mít na hazard, pití a nákup trávy. A kdo bude vykládat, že bez omezení to dostat nemám to je stejný lump jako ten co mi to ukradl!

Podobenství jsou pěkná věc, jen jde o to které platí. Podobenství pana ministra je ovšem naprosto, ale naprosto FALEŠNÉ!

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…