Paroubek: Komunistický hejtman opravdu na protilidové vlně?

21.01.2013 17:47

Komunisté ve vedení Ústeckého kraje se vyjádřili v tom smyslu, že hodlají zrušit příspěvek na dopravu pro studenty, kteří dojíždí do školy.

Paroubek: Komunistický hejtman opravdu na protilidové vlně?
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Hlavním argumentem je přitom nedostatek peněz v rozpočtu kraje, přestože náklady na tuto cílenou dotaci dosahují výše cca 40 milionů korun ročně.

Čekal bych takový krok od krajské rady vedené ODS a TOP 09, nikoli však od komunistů. Myslím, že taková částka se dá v krajském rozpočtu ušetřit někde jinde tak, aby byla zachována dostupnost škol pro žáky, kteří musí do školy dojíždět. A nemusí se pouze šetřit. Opakovaně jsem novou komunisticko-sociálně demokratickou krajskou radu vyzval ke koncepčním krokům v oblasti podpory investic, tvorby nových pracovních míst a v dlouhodobém hledisku ke zvýšení příjmů do rozpočtu kraje. Zatím se však nic neděje a soudím, že ani dít nebude.

Souhlasím, aby proběhla diskuse o racionalizaci systému příspěvků na cestu do školy, neboť je jistě pravdou, že příspěvky putují i tam, kam by nemusely. Systém by měl být pro žáky především motivační a měl by mít jasnou strukturu, kterou v současnosti postrádá.

Celkové zrušení příspěvku na dopravu považuji však od komunistů za velkou chybu. Vyzývám tedy komunisty v Ústeckém kraji k přehodnocení svého rozhodnutí. Podpora školní docházky je v kraji postiženém dlouhodobě vysokou nezaměstnaností a průměrně nižší úrovní vzdělání pro budoucí rozvoj kraje naprosto zásadní.

Jiří Paroubek, předseda nár. soc. a poslanec zvolený v Ústeckém kraji 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…