Paroubek: Na neschopnost a nerozhodnost vedení Ústeckého kraje doplácejí občané a obce

27.05.2013 21:25

Rozhodnutí vlády o přesunutí nevyčerpaných financí z ROP Severozápad je, ke škodě všech občanů v Ústeckém a Karlovarském kraji, bohužel pochopitelné.

Paroubek: Na neschopnost a nerozhodnost vedení Ústeckého kraje doplácejí občané a obce
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Apeloval jsem v minulých týdnech na urychlené řešení problému se zaplacením více než 2,5 miliard korun pokuty od Evropské komise. Umělá a zjevně také předem prohraná přetahovaná mezi krajem a vládou o zaplacení pokuty nakonec dopadla přesně podle mých předpokladů a dopadne zejména na občany a také řadu obcí a firem.

Jsem hluboce přesvědčen, že kraje měly převzít odpovědnost. S příštím ministrem financí po volbách v příštím roce by pak bylo možné dohodnout věci tak, aby finanční dopad na kraje nebyl tak zásadní anebo nebyl žádný.

Výsledkem otálení představitelů Ústeckého kraje a jejich odmítání odpovědnosti má za výsledek, že peníze z ROP Severozápad budou investovány jinde, ne do Ústeckého kraje.

Musím bohužel přijmout argumentaci ministerstva pro místní rozvoj, že prvotní problémy a varování se objevily již v roce 2011, tedy za krajské vlády ČSSD a ODS. Na stavu věci a na chování krajských politiků to bohužel nic nezměnilo a tak logicky muselo dojít k zastavení celého programu a proplácení již proinvestovaných prostředků. Je pro mě zarážející, že lidé z ČSSD spjatí s těmito finančními problémy i dnes sedí v nové krajské radě.

Liknavost a nerozhodnost řídícího orgánu ROP Severozápad a krajských politiků je primární příčinou současného stavu. Bohužel, biti na tom budou zejména občané v Ústeckém kraji.

Jiří Paroubek, předseda LEV 21 a poslanec zvolený v Ústeckém kraji

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…