Paroubek: Za urážky Antona Špelce Schwarzenberga by se měl omluvit i premiér

03.11.2011 11:58

Když předseda TOP 09 a ministr zahraničí Karel Schwarzenberg používá vulgární výrazy na adresu domácích politiků, považuji to sice za nevkusné. Zdá se ale, že hladina toho, co je či není přípustné v české politice, se od voleb 2010 prudce propadla.

Paroubek: Za urážky Antona Špelce Schwarzenberga by se měl omluvit i premiér
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Dnes je prostě obvyklé, nazývá-li předseda jedné z koaličních stran své kolegy idioty či mluví o vystrčeném „pozadí" na partnery v EU. Bohužel, pan Schwarzenberg si asi příliš zvykl, že mu to prochází, že je dokonce považován za takového rozverného Antona Špelce, co musí něco říct, a tak to tedy řekne, že mu pusa ujíždí už i na mezinárodní úrovni.

Použít na adresu premiéra členské země EU slova o tom, že něco „proš.....l", však považuji nejen za naprosto nediplomatické, ale především za nechutné. Mělo by být povinností po takovém faux pas se okamžitě omluvit. A tuto omluvu by měl provést nejen autor sprostého výroku, ale také premiér vlády, jejímž je takový sprosťák členem. Nejen proto, že se urážka týkala právě jeho protějšku.

Pokud budeme nadále pokračovat v přehlížení stupňujících se sprosťáren Karla Schwarzenberga, pak se ptám, koho urazí pan ministr zahraničí příště? Co když příště prohlásí třeba o královně nejmenované země, že je to taková „senilní bába" a až
 sem přijede prezident nejmenované velké země, udrží se Schwarzenberg, aby ho po hospodsku neoznačil třeba za takového „prcka, co už to má stejně za pár"?

Na mezinárodní úrovni se pohybuje mnoho podivuhodných osobností se svými libůstkami a slabostmi. Jeden má homosexuální orientaci, druhý je jiné barvy pleti, třetí má zvláštní koníčky a mohl bych pokračovat dál. Od toho ale existuje diplomacie a diplomatické jednání, které je v příkrém rozporu se sprosťáctvím Karla Schwarzenberga. A je to o to horší, že se ministr zahraničí za svůj výrok dosud nedokázal adekvátně ani omluvit.

Jiří Paroubek, poslanec

Dále čtěte:
Sprosťáku Schwarzenbergu, reaguje ODS na knížecí "p*del"
Nečas mlží ohledně eura. Schwarzenberg: Dělá ramena, aby mu zatleskali

##PROFIL 221##

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

reklama

autor: NS - LEV 21

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.