Premiér Nečas: Nedovolíme, aby při debatě o rozdělování daní převážily jánošíkovské choutky

11.09.2011 22:20

V sobotu 17. září se do Brna sjede několik stovek starostů, primátorů a dalších politiků ODS, aby diskutovali o klíčových tématech komunální politiky. Občanští demokraté zde mimo jiné představí svůj návrh řešení rozpočtového určení daní.

Premiér Nečas: Nedovolíme, aby při debatě o rozdělování daní převážily jánošíkovské choutky
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Premiér a předseda ODS Petr Nečas

Po úvodním projevu předsedy občanských demokratů a premiéra Petra Nečase se debata soustředí do čtyř tematických sekcí. Aktuálnímu tématu rozpočtového určení daní věnují občanští demokraté dopolední část konference. Vystoupí na ní například ekonomický expert ODS a ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek, předseda poslaneckého klubu Zbyněk Stanjura nebo primátor hlavního města Prahy Bohuslav Svoboda.

„ODS nedovolí, aby při koaliční debatě o rozdělování daní mezi města a obce převážily jánošíkovské choutky. Dodržíme koaliční smlouvu a navrhneme zdroje pro posílení rozpočtů obcí a menších měst. Nepřipustíme ale levičácké řešení, které chce těmto obcím rozdávat na úkor zdánlivě bohatých metropolí," konstatuje předseda občanských demokratů Petr Nečas.

Odpolední jednání zahájí diskuse o výkonu veřejné správy na obcích a její reformě, které se zúčastní náměstek ministra pro místní rozvoj Miroslav Kalous, senátor Miloš Vystrčil nebo předseda Svazu měst a obcí a primátor Kladna Dan Jiránek.

Čerpání prostředků z evropských fondů a Programu rozvoje venkova se bude věnovat další panel debaty, na kterém vystoupí náměstek hejtmana Zlínského kraje Libor Lukáš, europoslanec Oldřich Vlasák či starosta Holešova Zdeněk Janalík. Konferenci uzavře diskuse o církevních a zemědělských restitucích a přímé volbě starostů, ve které kromě komunálních politiků vystoupí kromě poslance a předsedy sněmovního ústavně-právního výboru Marka Bendy také ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil.

Za 20 let své existence ODS vybudovala silnou komunální reprezentaci. Přispívá k tomu také fakt, že občanští demokraté systematicky podporují sdílení zkušeností mezi svými starosty, primátory a vrcholnými politiky. „Brněnská konference je další z řady setkání, která umožňují našim starostům a primátorům představit svou práci a přijít s podněty pro aktuální politiku ODS. Právě debata o rozpočtovém určení daní bude klíčová pro jednání s koaličními partnery o finální podobě připravované legislativy," doplňuje 1. místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová.

Více:
Zdražovat už příští rok, navrhl Nečas. Ekonomové: Proč ne

##PROFIL 211##


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

8:19 Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

Cestovní kancelář Čedok přidává na zimní sezonu první destinaci z Českých Budějovic. Z jihočeského l…