Smetka (Svobodní): Svobodný stát nemá právo zakazovat kouření

22.08.2012 7:31

Svobodní odmítají návrh ministra zdravotnictví na úplný zákaz kouření v restauracích. Odmítají i všechny další paternalistické návrhy poslance Borise Šťastného, které jsou v ostrém rozporu s filosofií svobody jednotlivce.

Smetka (Svobodní): Svobodný stát nemá právo zakazovat kouření
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

„Pokud současné pojetí státu připouší zákaz kouření v restauracích, připouští i zákaz konzumace vepřového na návštěvě u prarodičů. Politickou otázkou není, zda a jak je kouření škodlivé; otázkou je, zda má stát právo bránit v dobrovolném konání svobodných občanů,“ uvedl místopředseda Svobodných Smetka.

Restaurace nepatří státu, patří konkrétním občanům. Nejedná se tedy o kolektivní rozhodování o nákladání se společným majetkem. Svobodní odmítají, aby mohla většina skrze stát menšině diktovat svůj způsob života.

Radim Smetka
 místopředseda strany

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svobodni.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…