TOP 09: Důrazně odmítáme hysterické útoky vedení ODS

28.05.2013 12:10

Prohlášení předsednictva TOP 09 k situaci na pražském magistrátu.

TOP 09: Důrazně odmítáme hysterické útoky vedení ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg a 1. místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek

Předsednictvo TOP 09 vyslovuje podporu dosavadním krokům pražské městské organizace k vyřešení situace na radnici Hlavního města Prahy. Předsednictvo zároveň důrazně odmítá hysterické útoky vedení ODS na vedení TOP 09 a přenášení komunálního problému do politiky celostátní.
 
Předsednictvo zdůrazňuje, že to nebyla TOP 09, která po komunálních volbách v roce 2010 uzavřela koalici se sociálními demokraty a obešla suverénního vítěze voleb. Stejným způsobem se ODS zachovala i v dalších devíti významných městských částech hlavního města. V žádném z těchto případů nedošlo ze strany TOP 09 k zatěžování vládních koaličních vztahů.
 
Důvodem rozpadu koalice v Hlavním městě Praze byla neschopnost či neochota zástupců ODS řešit palčivé problémy Prahy a otevřeně přiznat zjevné chyby, které musí být napraveny. Pojmenování těchto chyb a minimalizace škod bude úkolem primátora za TOP 09 a doplněné Rady HMP.
 
TOP 09 je připravena převzít rozhodující politickou odpovědnost za Hlavní město Prahu a nenechá se při tom rozptylovat vnitřními spory a hádkami ODS.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

12:28 Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

Česká republika má mít nově vládního koordinátora strategické komunikace (STRATCOM). Na pozici vláda…