Vostrá (KSČM): Vláda stahuje zemi stále hlouběji do bahna

16.05.2012 12:09

Vyjádření Miloslavy Vostré, poslankyně Parlamentu ČR za KSČM.

Vostrá (KSČM): Vláda stahuje zemi stále hlouběji do bahna
Foto: KSČM
Popisek: Miloslava Vostrá

Pravicová vláda premiéra Petra Nečase už má důvěru jen těch, kterým přináší její existence výhody. S nadsázkou se dá tvrdit, že v desetimiliónové zemi má vláda na své straně jen zhruba stovku poslanců, a to ještě hodně nejistou.

Odboráři už jasně dali najevo, že dalšími plánovanými nepromyšlenými škrty, které vydává vláda za reformy, pohár trpělivosti přetekl. KSČM odbory podpořila a bude je nadále podporovat.

Na půdě Parlamentu jasně KSČM dává najevo, že s vládní politikou nesouhlasí. Víme, že má vláda v tuto chvíli většinu v Poslanecké sněmovně, ale to neznamená, že budeme mlčet. Naopak, budeme stále varovat před vládními kroky, které likvidují sociální systém, ožebračují rodiny s dětmi a potřebné. Naposledy si vláda za rukojmí vzala důchodce, kterým ubere peníze. Ano, vláda chce ožebračit ty, kteří celý život poctivě pracovali pro tuto zemi.

Na druhé straně vláda ztěžuje život mladým lidem, mladým rodinám. Ohrožuje tím budoucnost naší země, protože v sociálně nejisté situaci, kdy je třeba počítat doslova každou korunu, bude nadále klesat porodnost.

Vláda chce zavést školné nebo zápisné. Vybuduje tím další sociální bariéru, řada mladých lidí si nebude moci dovolit studium na veřejné vysoké škole. Můžeme tak přijít o řadu potenciálních umělců, vědců, lékařů nebo třeba pedagogů.

Vláda chce omezit prostředky na školství v regionech. Důsledkem může být rušení vesnických škol. Znamená to dojíždění do školy v jiné obci, což představuje další finanční zátěž pro rodiny.

Vláda chce dál zvyšovat poplatky ve zdravotnictví. Staví tím zeď, přes kterou lidé s nízkými příjmy nemají možnost přelézt. Negativní dopad na zdraví obyvatel naší země je zcela zřejmý. Je to nezodpovědné hazardování s námi všemi.

Vláda takto působí ve všech směrech. Neexistuje snad oblast, kde by naší zemi a jejím občanům neškodila. Je to smutná vizitka Nečasovy sestavy. Vláda zatahuje Českou republiku stále hlouběji do bahna.

Je dobře, že začal být více slyšet hlas těch, kteří s takovou politikou nesouhlasí. Nečasova vláda si musí konečně uvědomit, že zemi dostala na čtyři roky do správy a takto by s ní i měla zacházet. Novodobé Branibory v Čechách nepotřebujeme. Lidé této země si nic takového nezaslouží.

Nečasova vláda by si měla zachovat aspoň zbyteček cti, uznat, že byla slepou uličkou, rezignovat a umožnit nové volby. Ať občané rozhodnou, jakou vládu si přejí!

 Ing. Miloslava Vostrá, poslankyně Parlamentu ČR

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…