Ben Kuras: Miliardáři v USA stvořili totalitu. Čeká i nás. Směs Lenina, Mussoliniho, Putina i Číny. Kroky, o kterých nevíte

11.02.2021 10:42 | Zprávy

OBZOR BENJAMINA KURASE Čínský komunismus stvořil miliardáře, američtí miliardáři stvořili komunismus, soudí spisovatel a publicista Benjamin Kuras. Ten v rámci pravidelného přehledu globálních událostí seznámil čtenáře ParlamentníchListů.cz jak s kroky nové administrativy Joea Bidena, tak s dalším vývojem, který dle něj pro Západ skončí pochmurně. „Bude to systém mísící prvky leninského marxismu s mussoliniovským fašismem, putinovským oligarchismem a čínským komunistickým kapitalismem. Dokonale ovládající techniku šalby, klamu a orwellovského newspeaku,“ uvedl doslova o uspořádání, které se dle něj chystá.

Ben Kuras: Miliardáři v USA stvořili totalitu. Čeká i nás. Směs Lenina, Mussoliniho, Putina i Číny. Kroky, o kterých nevíte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Benjamin Kuras

Američtí miliardáři během pandemie covidu-19 zbohatli o 1,1 bilionu dolarů, uvádí britský Guardian. Jiní na tom nejsou hůře. Bohatí bohatnou, chudí chudnou, objevuje se rovněž v médiích. Co k tomu říci? Jistě vám nejsou blízké socialistické tendence, ale až se v brzké době objeví úvahy o zdaňování (neproduktivního) kapitálu, majetkových daních či zdanění odtoku nadnárodních korporací, čeho se dočkáme? Nebyly by některé z daných kroků nakonec v dané situaci i rozumné?

To je pakatel ve srovnání s miliardáři čínskými, kteří za rok coronavirové pandemie vydělali 1,6 bilionu. Vyšší zdanění bohatých má už dávno v programu ta levicovější část Demokratické strany, jako Bernie Sanders, a váhá už jen nad číslicí, kterou stanovit jako práh zvýšené daně u jednotlivců a u firem. Takže oligarchové podporující Demokratickou stranu na to možná nakonec doplatí. Ačkoli ti možná mají domicil někde v daňových rájích.

Ale nedělejme si iluze, že dnes vládne Biden. Ten je už dávno ve stavu pokročilé demence. Už teď za něho vládnou jiní a pracují pilně na Obamově „fundamentální transformaci“ Ameriky, za jejíž rétoriku dostal Nobelovku, ještě než někdo tušil, že jejím cílem je vláda jedné strany likvidující opozici. Harrisová bude prezidentkou, než se nadějeme.  

Je zřejmé, že v Americe raší nový totalitarismus, který by se mohl podobat čínskému, i když k němu dospěl z opačné strany. V Číně komunismus vytvořil miliardáře, v Americe miliardáři vytvořili jeho. Společné na nich je spojenectví vládnoucí strany, předstírající socialismus, s miliardáři, předstírajícími loajalitu ke straně předstírající socialismus. Na úkor všech ostatních, především nezávisle myslících soukromníků, které pandemická vládní opatření likvidují. Děje se to ve všech západních zemích, ale v Americe to náhle vzalo nebývalý švunk a akceleruje. Cenzura, vyhazovy z práce, mediální dehonestace, nálepkování „vnitrostátní teroristé“, „nepřátelé demokracie“ a podobně.

Že to bude režim totalitní, již není pochyb. Už se jen rozhoduje, jak by se mu mělo říkat. On sám si bude dál říkat „liberální demokracie“ a totalitní útoky na občany budou „obranou demokracie“.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jaroslav Polanský

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbořil: Válka? Dějí se věci, o nichž nám neříkají. Ale připravují nás

13:24 Zbořil: Válka? Dějí se věci, o nichž nám neříkají. Ale připravují nás

ROZJEZD ZDEŇKA ZBOŘILA V posledních dnech se v globálních rozměrech děje něco, o čem nejsme dobře in…