Bezpečnost vlastních lidí stojí nad ochranou cizích. I když jsou to „inženýři, lékaři a matky s dětmi“ prchající ze Sýrie! Tomáš Vyoral účtuje s „křivákem“ z neziskovky

06.03.2020 17:44 | Zprávy

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA Komentátor Tomáš Vyoral doporučuje poslat Řekům, kteří před svými hranicemi zadržují tisíce nelegálních migrantů, tolik policistů a vojáků, kolik můžeme. Reaguje tak mimo jiné na kritiku šéfa prouprchlické neziskové organizace Martina Rozumka, který Řecko obviňuje, že porušuje mezinárodní právo, když údajným uprchlíkům zavřelo hranice před nosem.

Bezpečnost vlastních lidí stojí nad ochranou cizích. I když jsou to „inženýři, lékaři a matky s dětmi“ prchající ze Sýrie! Tomáš Vyoral účtuje s „křivákem“ z neziskovky
Foto: Archiv Tomáše Vyorala
Popisek: Komentátor Tomáš Vyoral

Řekové řeší problém s desítkami tisíc uprchlíků, kterým Turci přestali bránit v pohybu směrem na Evropu. Německá kancléřka Angela Merkelová uvedla, že chápe, že Turecko čelí velkým výzvám kvůli dění v Idlibu, kde postupují síly Bašára Asada. Je prý však „zcela neakceptovatelné“, když vyhání uprchlíky, místo aby jednalo o řešení s EU. Lze to vnímat jako mírné vyjádření podpory Řecku? Mění se snad rétorika „Wir schaffen das“?

Předně jsem už alergický na slovo výzva. To je takový oblíbený všeobjímající termín nejen novodobých politicky korektních neobolševiků, za který schovají všechno. Nejčastěji nahrazuje zakázané slovíčko dříve známé jako průser nebo problém.

Tak jako tak Turecko nečelí ani tak výzvám, jako spíše svrchovaný stát Sýrie bezprecedentní invazi jednoho z členů agresivního humanitárně bombarďáckého paktu NATO. Za odvracení pohledů samozvaných demokratů, kteří jinak při každém zaslechnutí slova Rusko, Čína nebo Írán kvičí o právech jak potrefení ošípaní na dolarové nebo eurové baterky.

Nevím, zda se mění rétorika Merkelové, ale její panevropsko-globalistické myšlení zcela jistě ne. Rétorika ve stylu Wir schaffen das platila vždy tak akorát pro ni a další bafuňáře s po zuby ozbrojenými ochrankami, pancéřovými auty a betonovými ploty; pro obyčejné lidi to spíš vždycky znamenalo: zvykejte si, zpátečnická holoto.

Ředitel Organizace pro pomoc uprchlíkům Martin Rozumek si postěžoval, že Řecko na měsíc přestává dodržovat mezinárodní právo. K tomu prý dochází tím, že stát zavřel hranice pro uprchlíky, říká Rozumek a odkazuje se na Ženevskou úmluvu a Evropskou úmluvu o ochraně lidských práv. Souhlasíte s Rozumkem? Měla by EU nějak na krok Řecka reagovat?

Rozumek je, se vší neúctou, bytost, která je oxymóronem svého jména. Křívák a pijavice od pohledu i prvního slova. Můj subjektivní pocit. Ostatně jako řada předních postav z politicky angažovaných neziskovek velmi slušně parazitujících na penězích daňových poplatníků.

Mám tak nějak skromně za to, že ochrana vlastních hranic a bezpečnost obyvatel, jakožto nepostradatelných živitelů, je jedna ze základních funkcí státu, která se z hlav některých jaksi vytrácí. A bezpečnost a ochrana vlastních obyvatel, jakkoliv se nám to líbí, nebo ne, by měla být stavěna nad ochranu cizích. Zejména jde-li o rizikové migranty z nekompatibilního kulturně-sociálního prostředí. Jakkoliv jsme drtivou většinou médií a politiků tepaní, že vyznávají náboženství míru a lásky, které nikdy s ničím nesouvisí, že jde o lékaře, inženýry a ženy s dětmi, především pak prchající před hrdlořezem Asadem ze Sýrie.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…