ČT u soudu s „dezinformátory“. Bývalý šéf veřejnoprávní televize nekompromisně: Redaktory odvolat!

26.11.2022 8:36 | Rozhovor

„Autory reportáže bych odvolal a přesunul na intelektuálně méně náročné pracovní pozice,“ říká Radim Hreha jasně k reportáži České televize, kvůli které se bude muset bránit u soudu. Bývalý ředitel Slovenské televize a mediální analytik se domnívá, že tuzemský mainstream včetně veřejnoprávních médií postupně ovládla stejná lobby, jak je tomu v západních zemích, ve Spojených státech zvláště.

ČT u soudu s „dezinformátory“. Bývalý šéf veřejnoprávní televize nekompromisně: Redaktory odvolat!
Foto: Repro ČT24
Popisek: Newsroom ČT24 obvinil Zdravé fórum, že šíří lži a dezinformace

Česká televize se bude muset bránit u soudu kvůli reportáži o Zdravém fóru. Členy platformy v pořadu Newsroom ČT24 označili za dezinformátory a šiřitele nebezpečných výmyslů. Nijak však tvrzení nepodložili, a navíc nedali v celé reportáži prostor nikomu ze Zdravého fóra, jichž se reportáž týká. Pochybení a porušení kodexu odhlasovala i Rada České televize. Vezměme to postupně. Jak vnímáte reportáž a odvedenou práci jako bývalý ředitel slovenské televize?

Příslušní nadřízení měli konat, což se zřejmě nestalo. Rada České televize proto měla celou věc vytknout generálnímu řediteli, jehož jediného může úkolovat i postihovat. Třeba i projednáním usnesení o tom, že šéf televize svým konáním, či nekonáním porušil zákon o České televizi.

Jste bývalým ředitelem televize na Slovensku, jak byste se v takovém případě zachoval vy – být ve vedení České televize?

Autory reportáže bych odvolal a přesunul na intelektuálně méně náročné pracovní pozice.

Zdravé fórum se obrátilo na soud jako poslední možnost, Rada České televize totiž uložila řediteli televize Petru Dvořákovi, aby vyvodil důsledky a informoval o nich radní. Po neurčité reakci museli radní ředitele žádat znovu, Zdravé fórum však nemá hmatatelný výsledek. Jak si to vysvětlujete?

Zřejmě jde o důsledek systému práce generálního ředitele, jenž se vyhýbá konfliktním manažerským rozhodnutím. To se mu zřejmě vyplatí, jelikož ve své pozici působí od roku 2011 a od roku 2014 je členem představenstva Evropské vysílací unie. To je něco, co se jen tak někomu zopakovat nepovede.  No a co se týče soudního sporu, Zdravé fórum nakonec pochopí, že pravomocný rozsudek bude vzhledem k době, která mezitím uplyne, pouze Pyrrhovým vítezstvím.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zuzana Koulová

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…