EU nám napaří nové daně a všechno zdraží, varuje Okamura. A ještě nám vyhrožují, že nechceme jejich šunty. Čím dřív zmizíme, tím lépe

17.03.2021 18:04

ROZHOVOR O vakcínách byl měl rozhodovat český SÚKL, ne orgány Evropské unie, která v pandemii již několikrát totálně selhala, doporučuje Tomio Okamura. A další věci, jež se nyní v Bruselu odehrávají, by měly ještě urychlit naši snahu opustit tento spolek, který z nás dělá kolonii. Kromě toho SPD žádá kroky, jež by vrátily vládě důvěru občanů. Podle Okamury je minimem odchod ministrů Blatného, Petříčka a Hamáčka.

EU nám napaří nové daně a všechno zdraží, varuje Okamura. A ještě nám vyhrožují, že nechceme jejich šunty. Čím dřív zmizíme, tím lépe
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Anketa

Odpustili jste Německu okupaci Československa a Protektorát Čechy a Morava?

4%
96%
hlasovalo: 23919 lidí

Sněmovna po dlouhé době hlasovala pro podporu legálních držitelů zbraní. O co jde?

Konečně se nám daří prosadit do ústavy právo lidí na legální držení zbraně a právo bránit život svůj či život jiného člověka i se zbraní. Vlastním již více než dvacet let zbrojní průkaz a jsem aktivním členem sportovního střeleckého klubu v disciplíně trap – a konečně máme šanci odrazit silný nátlak EU na postupné omezování nás, legálních držitelů zbraní. Je nás v ČR celkem 320 tisíc, kteří vlastníme zbraň, včetně myslivců, policistů a vojáků. Ve Sněmovně právě prošel prvním čtením návrh změny ústavy, tak doufám, že to nebudou ostatní strany zdržovat! SPD prosazuje, aby byla do ústavy včleněna věta: „Právo bránit život svůj, či život jiného člověka i se zbraní je zaručeno za podmínek, které stanoví zákon.“ Já prosazuji již dlouhou dobu právo na to, aby občané České republiky mohli legálně držet zbraň, a ne vždy jsme se tady setkali s pozitivním přístupem.

Ten důvod, proč je to velmi důležité začlenit do ústavy, je hlavně to, že se dostáváme jako Česká republika pod tlak Evropské unie. Dostáváme se pod velký tlak Evropské unie na odzbrojování a omezování legálních držitelů zbraní. A to je pro SPD absolutně nepřípustná věc, protože Evropská unie ukrajuje postupně z naší suverenity opravdu kolečko po kolečku, je to ta salámová metoda, až nám potom už nezůstane vůbec nic. Takže my se opravdu musíme postavit těmto tlakům z Evropské unie na omezování střelců, ale i rybářů v souvislosti s olovem a s těmi podobnými záležitostmi. Jak víme, EU plánuje registraci legálních držitelů zbraní a jejich totální kontrolu.

Hnutí SPD má v této souvislosti také zásadní návrh zákona, který už tady téměř tři roky leží ve Sněmovně, a je to náš návrh zákona, který bych pojmenoval podle jednoduchého hesla „můj dům, můj hrad“. Chceme posílit právo na tzv. nutnou obranu, tedy že když někdo překoná překážku (vypáčí okno, vylomí zámek, přeskočí plot) a přepadne vás nebo vaše blízké doma, ten, kdo se brání a je přepaden, bude vždy v právu. Dnes to tak bohužel neplatí a soudy posuzují přiměřenost obrany. Jak má ale nad přiměřeností obrany přemýšlet třeba rozespalý člověk, kterému v noci lupič vykrádá dům, a ještě ohrožuje jeho manželku a děti? Navíc vidíme, že na našem území přibývá i nelegálních imigrantů. Každou chvíli policisté nějaké zadrží v kamionech a je to podle mě jen vrchol ledovce. Jeden z takových nelegálních muslimských imigrantů, Abdalláh Diallo z Afriky, byl u nás vloni odsouzen za znásilnění nezletilé dívky u Terezína. Těch případů, kdy imigranti u nás někoho napadli, je více. Lidé musejí mít možnost se bránit.

Schválili jste ve Sněmovně také větší podporu zdravotně postiženým lidem a jejich rodinám…

Ano, hnutí SPD dlouhodobě prosazuje zvýšení podpory zdravotně postiženým lidem. Vláda hnutí ANO, ČSSD a KSČM bohužel na invalidy zapomíná. Minulý týden se podařilo ve Sněmovně prosadit schválení změny zákona o poskytování dávek lidem se zdravotním postižením. Tato novela umožní, aby o příspěvek na pořízení auta mohly žádat i rodiny lidí s poruchou autistického spektra, kteří nemají vážné mentální postižení. Lidem s demencí by stát mohl přispívat na invalidní vozík a také zjednodušuje postup pravidelné výměny průkazu osoby se zdravotním postižením, tak aby byla automatická bez nutnosti chodit v covidové době na úřad.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Horkým a sledovaným sněmovním tématem byla i kauza otrávené Bečvy. Ministr Brabec se zarputile bránil zřízení vyšetřovací komise. Jak to vypadá nyní?
 
Situace je tristní. Ani po půlroce není schopná vláda zajistit vyšetření tohoto případu. Hnutí SPD žádá co nejrychlejší vyšetření a přísné potrestání viníka. Jelikož pocházím po mamince, dědečkovi a babičce z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji a jsem Moravák, tak se mě tato záležitost velmi osobně dotýká. Negativním vrcholem byl minulý týden, kdy se nám ve Sněmovně nepodařilo prosadit vyšetřovací komisi k této havárii. Budeme nadále bojovat za vyšetření této havárie.
 

Rozruch ale nebyl jenom ve sněmovně. Prezident Miloš Zeman chce po premiérovi, aby odvolal ministra zdravotnictví Jana Blatného. Co tomu říkáte?

Česká republika je po roce plošných vládních opatření prokazatelně statisticky nejhorší v Evropě, a dokonce i nejhorší na světě. Pohár trpělivosti občanů již oprávněně přetekl, a jelikož vláda ani po roce plošných opatření a lockdownu nenabízí světlo na konci tunelu, tak to již lidé nemohou vydržet. Je nutné situaci ve společnosti co nejdříve stabilizovat a vláda musí získat zpět důvěru občanů. Proto jsme již dříve vyzvali k rekonstrukci vlády, aby si vláda požádala znovu ve Sněmovně o důvěru a aby odpovědní ministři, kteří nezvládli svoji práci, vyvodili osobní odpovědnost a podali demisi.

Ministr Blatný měl ve vládě na starosti dva projekty – zajištění vakcín pro dobrovolné očkování a systém PES – a v obojím pohořel. Jeho demise by tedy byla zcela namístě. Občané jsou právem nespokojení. Takže my s návrhem prezidenta souhlasíme.

Prezident také vyzval ČSSD, aby z vlády stáhla svého ministra zahraničí Tomáše Petříčka. Proč by měl odejít podle vás on?

Ano, je to bezesporu ten druhý ministr ze tří, kteří by měli podat demisi. Protože podporuje přijímání imigrantů, diktát Bruselu a sluníčkářský neomarxismus. Je nekompetentní a škodí zájmům České republiky. Rovněž fakticky blokuje dostavbu Dukovan, přestože po roce 2035 hrozí, že naše republika přestane být energeticky soběstačná, což způsobí zdražení elektřiny pro naše občany. A prosazuje konfrontaci s Ruskem, zatímco hnutí SPD prosazuje politiku všech azimutů a mírovou spolupráci mezi zeměmi.

Odejít by měl ale i ministr vnitra a předseda ČSSD Jan Hamáček, který tady fakticky prosazuje covidovou pandemickou tyranii, protože je zodpovědný za většinu nefungujících restriktivních a represivních opatření, která jsou podle našeho názoru mnohdy na hraně či až za hranou ústavy. Politika Hamáčka se v podstatě již smrskla jen na vyhrožování, sankce a represi vůči lidem. Je zcela nepřijatelné, že v současné situaci ministr Hamáček vyhlásil výběrové řízení na nákup vodních děl proti demonstrantům za 103 miliony korun.

Důvodem, kvůli kterému se také na prezidenta sesypalo množství novinářů a opozičních politiků, je očkování a ruská vakcína Sputnik V. Měli bychom s ní začít očkovat co nejdříve, jak říká prezident, nebo počkat na její schválení lékovou agenturou EU (EMA), jak žádá ministr Blatný?

Podle nás by o očkování v České republice měly rozhodovat k tomu určené české národní orgány (Státní ústav pro kontrolu léčiv – SÚKL), nikoli Brusel, který navíc totálně selhal. České orgány by měly rozhodnout co nejdřív. Bohužel si politici ostatních stran ve Sněmovně i Evropská unie berou naše občany i jejich životy jako rukojmí a v rámci jimi vyhlášené nové studené války proti Rusku jsou ochotní obětovat životy našich občanů. My říkáme, že očkování má být dobrovolné a naši občané by měli právo na výběr vakcíny a mezi tento výběr patří i ruská a čínská vakcína. Touto cestou už jdou i Dánsko, Rakousko, Maďarsko či Itálie. Na výrobě Sputniku se nově domluvilo i Německo. A to nemluvím o Velké Británii či Izraeli, které jsou v očkování mnohem napřed.

Pro SPD je naprosto nepřijatelné, aby naše orgány Ministerstva zdravotnictví nemohly samostatně rozhodovat o tom, jakými vakcínami se mohou naši občané nechat dobrovolně naočkovat, ale aby o tom rozhodovaly orgány EU (EMA). Vakcína nemůže být nástrojem ideologie. Evropské unii nejde o zdraví a životy našich občanů, nebuďme naivní, jde jí pouze o politiku a byznys. Je to pouze jeden z dalších důkazů, že Evropská unie nám nepomáhá, ale škodí a navíc v době, kdy jde o stovky životů denně.

Rád bych také připomněl, že ve Sněmovně jsem na schůzi navrhl jménem SPD bod s názvem Zajištění dostatečného množství a volného prodeje léku Isoprinosine. Ostatní strany nám ale náš návrh zamítly! Budeme nadále bojovat za naše občany! Vláda musí umožnit lékařům a případně přímo občanům snadný přístup k lékům, které pomáhají zvládnout těžký průběh nákazy covid-19. Pokud se tak nestane, hrozí, že obavy občanů mohou využít podvodníci nebo může dojít k ohrožení zdraví lidí nesprávnou aplikací laické léčby.

Vláda v posledních dnech vyhlašuje velké testování ve firmách. Jak podle vás zatím tuto akci zvládá? Někdo namítá, že zkrátka přikázala firmám testovat zaměstnance, aniž pro to cokoliv připravila.

Anketa

Byl Emil Hácha kolaborant?

35%
65%
hlasovalo: 6707 lidí

Ano, vláda nic nepřipravila a je v tom opět totální chaos. Vláda něco vyhlásí a nezajistí dostatek testů. Testování občanů nesmí být vynucováno pod hrozbou represe. Mělo by probíhat na základě dialogu, vysvětlení situace a musí být uživatelsky spolehlivé a vlídné. Nejlepší cestou by byly jednoduché testy ze slin, které nejsou invazivní. Proti tomu by se podle mě většina lidí ani nestavěla. Takže pokud vláda vyhlásí něco jako povinnost, je povinna zajistit dostatek materiálu, který je k tomu nezbytný.

To je podobné jako v případě respirátorů. Ve chvíli, kdy to vláda vyhlásila, jich byl minimálně na začátku nedostatek. Rovněž víme, že Ministerstvo zdravotnictví vyplatilo podle dat státní kasy neznámé brněnské firmě 109 milionů korun za 400 tisíc respirátorů, které nakoupilo během loňského jara. Doklady má ale jen na 72 milionů! Je to neschopnost, nebo zlodějna? Pokud jde o současné testování, mnohé firmy si stěžují, že státní rozhodnutí přišlo pozdě a že neměly dost času testy obstarat nebo je obstarat výhodně. Stát navíc přispívá 60 korunami, pořizovací cena ale může být i dvojnásobná. Testovací centra jsou v posledních dnech kvůli povinnému testování firem pod náporem zájemců a do některých se dávají termíny v řádu několika týdnů.

Evropská komise varovala, že pokud český Parlament schválí zákon na podporu českých potravin, který navrhla SPD, může se Česká republika dočkat žaloby od Evropské unie. Komisař pro jednotný trh Thierry Breton uvedl, že český zákon podporující české potraviny by se rovnal nedovolenému omezování dovozu zahraničních potravin...

Ano, hnutí SPD prosazuje zrušení dvojí kvality potravin, aby nám sem západní korporace nedovážely druhořadé šunty. Dokonce za dráž než na Západě. Vidíme, že Evropská unie vyhrožuje České republice. To je neuvěřitelná drzost a arogance Bruselu! Evropská unie nám de facto chce zabránit v naší potravinové soběstačnosti. Další důvod, proč vystoupit z EU! Opět vidíme, že Evropská unie z nás chce mít svou kolonii, kam může dovážet své potraviny horší kvality! EU nepomáhá, ale škodí. Čím dříve se z ní dostaneme, tím lépe! Zákon SPD je prospěšný, jak už jsem vysvětlil v minulosti i pro ParlamentníListy.cz.

Evropský parlament minulý týden schválil dokument „O uhlíkovém vyrovnání na hranicích“, který předpokládá platbu za zboží přecházející přes hranice podle energetické náročnosti a množství uhlíku, které se při výrobě vyprodukuje.

Vidíme, že Evropská unie zavádí nové daně, které nám všechno zdraží. Místo aby v krizi pomohli, tak nám naopak chtějí napařit nové daně a zdražit lidem životy. Musíme se postavit proti diktátu Bruselu a odejít z EU. Platba má být celá odevzdána „Bruselu“ jako „vlastní příjem“ EU. Jedná se o další oklešťování našich pravomocí ze strany EU a zavádění nových daní. Realizací tohoto kroku ze strany EU nám hrozí vážné ekonomické a sociální důsledky, protože se to projeví zdražením prakticky všeho.

Hnutí SPD jako jediný politický subjekt ve Sněmovně dlouhodobě prosazuje referendum o vystoupení z Evropské unie. Vláda hnutí ANO, ČSSD s podporou KSČM však projednání funkčního zákona o referendu ve Sněmovně stále odkládá.

Andrej Babiš předminulý týden ohlásil záměr provést letošní maturity tzv. úředním způsobem, tedy známkami vypočítanými z průměru dosahovaného z jednotlivých předmětů za celou dobu studia…

Jeho výrok zpochybňující maturitu jako nutný stupeň vzdělání pro mladé lidi zdůvodněný tím, že to zaměstnavatelé nepožadují, je nebezpečná hloupost. Budoucnost naší země vyžaduje vzdělané mladé lidi. Odmítáme představu premiéra Babiše, že mladí lidé bez maturity budou nádeníky v montovnách. Úplné střední vzdělání především na technických oborech bylo svou kvalitou vždy základem konkurenceschopnosti České republiky. Podle SPD jsou takovéto úřední maturity navržené premiérem Babišem čirý populismus. Proti jsou i školské asociace. Maturity u nás platí více než 180 let a v případě úředních maturit vznikne obrovský problém s úrovní vzdělání žáků do budoucna.

Maturita byla a měla by být i nadále velmi prestižní a náročná zkouška. Zároveň by měla také u těch nejlepších studentů umožnit co nejplynulejší přechod na vysokou školu. Vyučující již některé části studijní látky zredukovali nebo zjednodušili a snaží se v těchto podmínkách výuky žákům co nejvíce pomáhat, aby studenti svou zkoušku bez problému splnili. Je proto potřeba zajistit současný průběh konání maturit podle rozhodnutí ministra školství, a nikoliv premiéra. Pokud budeme i nadále snižovat úroveň studia, nebudeme pro zahraničí žádnou konkurencí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

4:43 A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

Proč jsou lidé v Gruzii či na Ukrajině šťastnější než tady? Bloger a spisovatel Ladislav Větvička si…