Fialova pračka na peníze tomu říkají... Jste na profesora Nutellu hrdí? Okamura už se musel smát

11.02.2024 9:55 | Rozhovor

Prý konzervativní premiér Fiala podporuje genderistické plánování jak z Marxe, když prosazuje unijní kvóty na zastoupení žen. Tomio Okamura k tomu se smíchem poznamenává, že nesmí zapomenout na těch 97 dalších pohlaví, co chytré hlavy vymyslely. A hořce glosuje i povedenou záložnu, které už se mezi lidmi říká Fialova pračka.

Fialova pračka na peníze tomu říkají... Jste na profesora Nutellu hrdí? Okamura už se musel smát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Střípky z politiky: Politická situace 2024. Bude lépe? Debatovali Tomio Okamura a Petr Mach

Rada EU ve čtvrtek schválila tzv. migrační pakt EU. Odsouhlasený postoj Rady EU je definitivní, ale akt musí ještě formálně schválit Evropský parlament, stane se tak nejspíš na jeho plenárním zasedání v dubnu. Česká vláda se hlasování zdržela, co na tento postoj říkáte?
 
Fialova vláda zradila naši republiku, jelikož se český ministr při hlasování alibisticky zdržel, jak již avizoval. Hnutí SPD odmítá tzv. migrační pakt EU, který nám vnucuje kvóty na africké a islámské imigranty či povinnost zaplatit zhruba půl milionu korun za odmítnutého migranta! Navíc v určitých případech nebude možné se kvótám a přijetím imigrantů vyhnout ani zaplacením „výpalného“. Nechceme tu africké a arabské imigranty ani šíření islámu ani mešity! Nechceme násilí v naší zemi a že by se naše země podobala Orientu či Africe! Pokud budeme ve vládě, a hnutí SPD o to usiluje, otevřeme na úrovni EU znovu tzv. migrační pakt a budeme ho odmítat. Uděláme maximum pro to, aby se u nás migrační pakt neaplikoval, a současně budeme prosazovat referendum o vystoupení z EU.
 
Asi nejvíce medializovaným tématem v Poslanecké sněmovně tento týden byl návrh zákona o manželství homosexuálů. Co jste říkal na průběh debaty, která kolem toho probíhala?
 

Anketa

Má zákon omezit držení střelných zbraní?

20%
77%
hlasovalo: 17714 lidí
 
Institut manželství, jak vyplývá i z významu tohoto slova, je vztahem muže a ženy, a tak by to mělo zůstat. Hnutí SPD ale podporuje rozšíření práv v rámci partnerství stejnopohlavních párů. Nepodporujeme ale adopci dětí homosexuály.
 
Sexuální orientace je soukromou záležitostí každého. Hnutí SPD odmítá perzekuci homosexuálů či transsexuálů a homosexuálové i transsexuálové mají dle nás právo na stejné občanské svobody jako ostatní občané. Největším nebezpečím pro homosexuály jako osoby je v současnosti nenávistný islám, který prosazuje trest smrti za homosexualitu. Podle hnutí SPD je základem státu ale tradiční rodina, ve které táta s mámou vychovávají děti. Tradiční rodina si od státu zasluhuje všestrannou podporu a ochranu.
 
Jsem rád, že stanovisko SPD v této věci mohla představit bývalá ministryně spravedlnosti, senátorka, advokátka a vysokoškolská učitelka JUDr. Daniela Kovářová, která se stala dalším nezávislým odborníkem SPD. V SPD bude mít v gesci rodinnou politiku.
 
Zůstaneme u tématu genderu. Politické neziskové organizace tlačí na to, aby byla možná úřední změna pohlaví bez kastrace. V dopise adresovaném premiérovi Petru Fialovi uvádějí, že současný právní rámec České republiky v této oblasti zaostává za jinými evropskými zeměmi a že vystavuje trans osoby nehumánním podmínkám. Je podle vás správné měnit v občance pohlaví jen na základě projevu vůle?
 
SPD nesouhlasí s tím, aby k oficiální změně pohlaví mělo stačit „pouhé“ prohlášení na matrice a potvrzení od lékaře, jelikož pohlaví nelze označit za volitelnou disciplínu podle toho, jak se kdo zrovna vyspí a co si ten den vybere. Pohlaví je biologicky předem dané. V případě pouze „papírové“ změny pohlaví by došlo ke komplikacím v sociálních a sportovních kontextech, jako například, že ženy budou otcové svých dětí a muži jejich matkami. Muži se budou vydávat za ženy v ženských šatnách, na toaletách a na závodech budou neférově vítězit ve sportech, což už vidíme na Západě. Musíme si uvědomit, že jakékoliv změny v této oblasti budou mít na společnost dopad jako na celek a že by vedly k jejímu rozvratu.
 
Když jsme u tématu genderu, tak je neuvěřitelné, že „pravicová“ a „konzervativní“ Fialova vláda plánuje zavádět unijní genderové kvóty na ženy. Velké korporátní společnosti, jejichž akcie se obchodují na kapitálovém trhu, by měly mít povinnost zajistit, aby v jejich vedení byly alespoň ze třetiny zastoupeny ženy. Podle hnutí SPD mají při obsazování pozic rozhodovat schopnosti, nikoli kvóty. Rovněž to má být svobodné rozhodování soukromých subjektů. Když bude chtít nějaká firma dobrovolně zaměstnávat 100 % žen, ať si je klidně zaměstnává. Má to být ale svobodná volba. To, co prosazuje Fialova vláda a Evropská unie, je jen marxistické genderistické plánování. Ale když už jsme u toho genderu – kdyby EU a Fialova vláda byly unijně marxisticky soudružsky zásadové, musely by přece prosazovat kvóty pro každé z 99 pohlaví, nebo kolik jich teď podle některých bláznů je... (smích)
 
Mladí lidé čelí i jiným nástrahám. Nyní se hodně debatovalo o tom, jak děti a mladí lidé na Karlovarsku končí v nemocnici kvůli bonbonům s kanabinoidem HHC. Měla by na to nějak reagovat vláda?
 
Látka HHC není v tuzemsku zakázaná. Jde o kanabinoid, jenž se získává z konopí. Ministerstvo sice tvrdí, že se tuto látku snaží zakázat, ale zatím se chová laxně. Regulaci trhu s novými psychoaktivními látkami měl řešit pětikoaliční návrh novely zákona o návykových látkách, která tyto tzv. psychomodulační látky přímo zakázat nechce, ale umožní jejich regulaci, například zákaz prodeje dětem. Piráti se ve svých vyjádřeních dokonce chlubili, že zabránili zákazu HHC, čímž pirátsky působí coby lobby pro obchodníky s narkotiky.
 
Novela prošla Sněmovnou prvním čtením už 26. září, byl však tak nekvalitně zpracovaný, že jej bylo nutné kompletně přepracovat, na čemž přislíbilo pomoc ministerstvo zdravotnictví pod vedením Vlastimila Válka, a proto byla lhůta na projednání ve výboru pro zdravotnictví prodloužena až na 90 dní. Ani po 90 dnech však žádný komplexní pozměňovací návrh nevznikl a předkladatelé z řad pětikoalice se s ministerstvem stále dohadují na podmínkách.
 
Tvrzení protidrogového koordinátora Vobořila z ODS, že legislativu není možné posunout dál, jelikož Sněmovna obstruuje, se nezakládá na pravdě. Na vině je nekvalitně připravený zákon a laxnost ministerstva zdravotnictví. Dětem a mladistvým tím jsou i nadále přístupny látky, které mohou ohrozit jejich život. Pro pětikoalici je evidentně důležitější například korespondenční volba než zdraví a život dětí.
 
Celou neschopnost ministerstva zdravotnictví dokresluje fakt, že v České republice je nedostatek dětských lékařů a další půjdou brzy do důchodu. Svého praktického lékaře nyní nemá téměř 200 tisíc dětí! 
 
 
Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka tento týden představil svůj návrh revize a sloučení sociálních dávek. Jdou podle vás jeho změny správným směrem?
 
Návrh ministra Jurečky je nedostatečný, byly by potřeba více razantní kroky. Hnutí SPD od počátku svého parlamentního působení považuje za jednu se svých hlavních priorit ukončení zneužívání sociálních dávek. Předložili jsme v tomto směru v letech 2020 a 2021 již dva konkrétní a rozsáhlé návrhy zákonů, v minulém i v tomto volebním období, ale poslanci stran současné vládní koalice vždy zabránili jejich schválení.
 
Spravedlivý systém sociálních dávek, tedy systém, který pomáhá výhradně lidem, jimž pracovní příjem nestačí na pokrytí základních životních nákladů jejich rodiny, anebo lidem, kteří už z objektivních důvodů pracovat nemohou, jako jsou senioři či zdravotně postižení, nevybudujeme pouhým sloučením některých dávek. Naprosto zásadní je odhalit osoby, které sociální systém zneužívají a podvádějí úřady, již v průběhu podávání žádostí o sociální dávky; nastavit efektivní mechanismy kontroly čerpání těchto dávek; a ze systému sociální pomoci úplně vyloučit osoby, které se dlouhodobě vyhýbají práci, ačkoli pracovat mohou. A udělat pořádek zejména v oblasti zneužívání sociálních dávek na bydlení, tedy ukončit takzvaný byznys s chudobou, kdy jsou stovky milionů korun ze státního rozpočtu vynakládány na mnohdy zcela technicky a hygienicky nevyhovující byty. Toto vše naše komplexní návrhy řešily.
 
Patří sem i navázání čerpání sociálních dávek na řádnou péči o děti, na povinnou docházku do školky a do školy, na řádné přiznávání veškerých příjmů a majetku, na ukončení zneužívání režimu pracovní neschopnosti příjemců dávek, na posílení kompetencí kontrolorů úřadů práce, na rychlé, účinné a vymahatelné sankce, a na další související věci. 
 
Souhlasíme i s myšlenkou, aby vyšší sociální pomoc od státu dostávali lidé, kteří pracují. Což jsme konkrétně prosadili do zákona o státní sociální podpoře v roce 2021, kdy byl schválen náš návrh na vyšší přídavek na dítě pro pracující rodiče.
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
U návrhu ministra Jurečky – na sloučení čtyř stávajících sociálních dávek do jedné – tak pro nás bude nejdůležitější jeho konečná a konkrétní podoba – zda skutečně povede k omezení zneužívání sociálních dávek, k úspoře finančních prostředků státu a k pomoci těm občanům, kteří ji skutečně potřebují. Jsme připraveni do diskusi o tomto návrhu zákona přispět svými odbornými argumenty a zkušenostmi.
 
Navíc, ministr práce a sociálních věcí Jurečka z KDU-ČSl v pátek jménem vlády oznámil, že lidem se zdravotním postižením v 1.stupni závislosti nepřidá ani korunu. Tohle už nemá obdoby! Hnutí SPD chce být součástí příští vlády a budeme hájit všechny zdravotně postižené občany!
 
Ve čtvrtek proběhla opozicí iniciovaná mimořádná schůze Sněmovny na téma nepřiznaného majetkového podílu premiéra Petra Fialy (ODS) v Podnikatelské družstevní záložně. Petr Fiala obvinil opozici, že hledá zbytečné senzace, pak řekl zase něco o extremistech a populistech a koaliční většina klasicky neschválila program, čímž schůze skončila. Je podle vás dostatečně vyjasněno, jakým lidem svěřoval tehdejší lídr parlamentní opozice své peníze?
 
Tak, ještěže máme premiéra, „za kterého se nemusíme stydět“...  (smích) Pan „Čistý“, profesor Nutella, se nám pěkně vybarvuje. Vypadá to, že to je „Fiala Bank“ pro financování různých záležitostí pana premiéra a ODS. Jsem zvědav, co ještě vypluje na povrch...  Lidé tomu říkají „Fialova pračka“. Záložna je podezřelá z nelegálního financování politických stran (například ODS) a z praní špinavých peněz. Premiér Petr Fiala opakovaně neuvedl do svého majetkového přiznání podíl ve výši 950.000 korun v této finanční instituci a tuto finanční transakci tajil před občany téměř devět let. Lidé si udělají obrázek sami.
 
Vláda minulý týden oznámila, že vyzve dva účastníky tendru na stavbu pátého jaderného bloku v elektrárně Dukovany (francouzskou společnost EDF a jihokorejskou společnost KHNP), aby podali závazné nabídky na výstavbu celkem až čtyř jaderných bloků. Co myslíte, můžeme si takto rozsáhlou výstavbu dovolit?
 
Plně podporujeme co nejrychlejší zahájení výstavby nových jaderných bloků v Dukovanech i v Temelíně, protože kvůli EU budeme mít nedostatek energie. Potřeba urychleného rozšíření kapacity našich vlastních jaderných elektráren je vyvolána zejména nesmyslnou a nebezpečnou klimatickou a energetickou politikou EU, která nás skrze spekulativní systém předražených emisních povolenek nutí zavírat naše spolehlivé a funkční uhelné elektrárny, které dosud pokrývají zhruba 40 % spotřeby elektřiny v naší zemi.
 
Cena v případě výstavby až čtyř jaderných bloků se potom odhaduje na astronomické dva biliony (dva tisíce miliard) korun! Apelujeme tedy na vládu Petra Fialy, aby v tomto tendru postupovala rychle, transparentně a v souladu s právním řádem tak, aby vysoutěžená cena byla co nejnižší, aby do výstavby byly v maximální míře zapojeny české firmy a aby nám nehrozilo riziko mezinárodních soudů a arbitráží ze strany neúspěšného účastníka tendru (firmy Westinghouse); a zároveň aby byl dodržen závazný termín dokončení zakázky. Proto je důležité, aby ještě před konečným rozhodnutím byly o průběhu výběrového řízení a o zvažovaných variantách informovány i parlamentní opoziční strany, protože tato zakázka překračuje horizont několika volebních období.
 
K tématu energetiky ještě dodám, že nezodpovědné výroky ministra vnitra Rakušana o vykoupení akcií od minoritních akcionářů ČEZ mimořádně poškodily zájmy státu a mohly nahrát spekulantům. Hnutí SPD podporuje zestátnění společnosti ČEZ, ale strategické informace nelze přece takovým způsobem vypouštět na veřejnost.
 
Český statistický úřad tento týden zveřejnil řadu důležitých dat z ekonomiky…
 
A opět to nejsou dobré zprávy. Fialova vláda ničí ekonomiku a životní úroveň českých občanů. Čeští občané loni omezili svou spotřebu nejvíce v tomto tisíciletí, dokonce čtyřikrát více než během globální finanční krize. Drtila je v ČR mimořádná inflace a dramatický pokles reálných mezd, lidé omezují výdaje za potraviny již dvacet měsíců v řadě, informoval ekonom Lukáš Kovanda. Za celý loňský rok se maloobchodní tržby propadly o 4,1 %. 
 
Fialova vláda a Evropská unie rovněž likvidují český průmysl. Průmysl loni klesl o 0,4 %. Je to nejhorší výsledek od pandemie covidu. Snížení produkce oproti roku 2022 jde podle statistiků zejména za těžkým průmyslem – výsledek táhlo dolů například hutnictví a slévárenství. Oproti roku 2022 se ale snížila i výroba elektřiny. Takže vidíme, že to jsou následky především Green Dealu EU, který brutálně a naprosto uměle zdražuje elektřinu a energie obecně, čímž se logicky prodražuje průmyslová výroba.
 
I české stavebnictví je ke dnu. Vloni po dvou letech růstu pokleslo, a to o 2,6 %. Jedná se o nejslabší výkon tuzemské stavební výroby od covidového roku 2020. Zároveň jde o třetí nejhorší výsledek uplynulých deseti let. Stavební úřady během loňského roku vydaly o 10,1 % stavebních povolení méně než před rokem. Počet 77.399 vydaných stavebních povolení je podle ČSÚ nejnižší od roku 2015. Propadla se také bytová výstavba, statistici za loňský rok evidují 35.700 zahájených bytů, což představuje meziroční pokles o 15,5 %, upozornil developer Evžen Korec.
 
Česká ekonomika vloni klesla a jako jediná v Evropě se nedostala na předcovidovou úroveň. Podle posledních čísel stoupá i nezaměstnanost.
 
Kde je příčina?
 
Příčinou tohoto stavu je zejména realizace hlavního projektu Evropské unie – Green Deal – a sankce proti dovozu levnějších energetických surovin, které vedly k všeobecnému růstu cen. Dlouhotrvající vysoká inflace v ČR podpořená chybnou hospodářskou politikou Fialovy vlády občanům znehodnocuje úspory. Lidem klesají jejich příjmy, a jsou tak nuceni výrazně omezovat svoji spotřebu. Enormní dopad na špatné hospodářské výsledky ČR mají i dlouhodobě vysoké ceny energií, proti kterým Fialova vláda nijak nebojuje.
 
Negativní roli v české ekonomice sehraje i tzv. vládní konsolidační balíček, který je opět primárně založen na růstu daní, což podváže výdaje domácností na spotřebu. Fialova vláda ukazuje svou neschopnost doslova na každém kroku včetně takzvané digitalizace státní správy.
 
Řešením je nahradit ji vládou odborníků, do které je SPD připravena své odborníky vyslat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tak, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseŠiroko , 11.02.2024 10:07:54
Paráda. :-) Jen do nich! Škoda rány,…

|  9 |  1

Další články z rubriky

Pochopte, senioři, vy také musíte přispívat na zbraně. Profesor Keller a vládní nesmysly

18:59 Pochopte, senioři, vy také musíte přispívat na zbraně. Profesor Keller a vládní nesmysly

„Pokus o logickou argumentaci se stává pro příslušné orgány indicií, že možná pracujete pro cizí záj…