Foldyna: Dívejme se za Prymulu, jde o víc. Žumpa ČT, Maláčová a její deb*l, snaha uchopit moc

23.10.2020 13:30 | Zprávy

ROZHOVOR Premiérovi nic jiného, než odvolání ministra zdravotnictví, nezbývalo. Tak to vidí poslanec Jaroslav Foldyna z hnutí SPD (původně zvolen za ČSSD). Politici podle něj musejí jít příkladem a sám už vládě nedůvěřuje. V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz tvrdě kritizuje vládu jak v opožděných opatřeních, tak v propagaci turismu hned po první vlně koronaviru. „To je skoro jako v grotesce, a já pak nemám lepší vysvětlení, než že šlo především o marketingové rozhodnutí,“ říká Foldyna.

Foldyna: Dívejme se za Prymulu, jde o víc. Žumpa ČT, Maláčová a její deb*l, snaha uchopit moc
Foto: Vít Hassan
Popisek: Jaroslav Foldyna

Co říkáte tomu, že, jak odhalil deník Blesk, v noci na dnešek ministr zdravotnictví Roman Prymula spolu s Jaroslavem Faltýnkem (hnutí ANO) porušil svá vlastní nařízení návštěvou pražské restaurace? A je jeho rezignace, ke které ho vyzval premiér Andrej Babiš, logickým krokem?

V době, kdy je potřeba se nějak omezovat, by politici měli jít příkladem. Odvolání ministra Prymuly premiérem je krok, který se dal očekávat, je plně v pořádku a premiér jasně dává najevo přístup k tomu problému. Ani mu nic jiného nezbývalo.

Tedy přístup, že pravidla platí pro všechny?

Pravidla platí pro všechny, což premiér potvrdil, ale jak říkám, v současné chvíli mu nic jiného nezbývalo.

Vidíte vhodného nástupce, který by ho mohl nahradit v době, kdy je vstup do funkce ministra zdravotnictví tak riskantní?

Netroufám si v této chvíli střílet od pasu jména a nějaké soudy. Situace je velmi komplikovaná, rozhodnutí premiéra bude těžké a nezávidím mu.

Premiér také řekl, že Jaroslava Faltýnka požádá o rezignaci z funkce místopředsedy hnutí ANO. I u něj platí, co jste řekl o Prymulovi, tedy že je to logické?

Jedná se o vnitřní politickou odpovědnost. Hnutí jako uskupení má kolektivní orgán. Kvůli působení navenek premiér určitě musí vyvodit důsledky, nejsem schopen si je zatím představit. Je na hnutí ANO, zda rezignuje, odvolají ho a dál bude vést poslanecký klub, jde o otázku vnitřního hnutí ANO.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Zuzana Koulová

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…