Foldyna ve varu: Slovní útok bělocha na černocha je tvrději potrestán, než fyzický útok černocha na bělocha?! UEFA je rasistická. Zlo zadupat do země!

Spustit čtení článku
Tato funkce je dostupná jen s aktivním předplatným typu Lepší čtení a vyšší.
24.04.2021 9:21 | Rozhovor

„Buď pachatele útoku obviníme, jasně prokážeme jejich vinu, necháme na ně za teroristický útok vydat mezinárodní zatykač a pak je zavřeme, až zčernají, nebo pachatelům jejich vinu jasně neprokážeme, a pak nám nezbude nic jiného, než se Rusku omluvit a doufat, že naši omluvu přijme,“ říká poslanec Jaroslav Foldyna (SPD) ke kauze Vrbětice. Podle něj jde o jediné dvě možnosti, všechno ostatní označil za prázdné kecy. V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz komentoval dění u ukrajinských hranic i fotbalový trest pro slávistu Kúdelu, k němuž řekl, že s jídlem roste chuť a zlo je nutné zadupat už v zárodku. A připomněl, kam vedlo ustupování nacistickému Německu.

Foldyna ve varu: Slovní útok bělocha na černocha je tvrději potrestán, než fyzický útok černocha na bělocha?! UEFA je rasistická. Zlo zadupat do země!
Foto: repro FB, tan
Popisek: Jaroslav Foldyna

Sklad ve Vrběticích v roce 2014 měli odpálit dva ruští agenti, stejní, kteří měli otrávit Skripala. Oznámili to členové vlády na základě vyšetřování BIS v sobotu večer, věděli o tom ale už od 7. dubna. Co si o tom všem myslíte?

Odolám pokušení říct, že s Ruskem je to velmi špatné, když má na vše dva univerzální agenty, kteří navíc všechno zpackají. Celá věc je poměrně jednoduchá. Buď pachatele toho útoku obviníme, jasně prokážeme jejich vinu, necháme na ně za teroristický útok vydat mezinárodní zatykač a pak je zavřeme, až zčernají, nebo pachatelům jejich vinu jasně neprokážeme, a pak nám nezbude nic jiného než se Rusku omluvit a doufat, že naši omluvu přijme. To jsou jediné dvě možnosti a všechno ostatní jsou jen prázdné kecy.

Pokud by se pachatelům podařilo prokázat vinu a zároveň se podařilo prokázat, že pachatelé jednali na přímý příkaz Kremlu, tak musíme využít veškerých možností, které jsou k dispozici, aby Rusko, či kohokoli dalšího, na něco podobného do budoucna přešla chuť. V takovém případě bychom ale měli vyšetřit ještě další okolnosti.

Mluví se o odtajnění zprávy, ke kterému nejprve vyzval Andrej Babiš. Jan Hamáček zase varuje, že Rusové nesmí vědět vše, co „víme my“. Měla by být zpráva veřejná?

Ano, zveřejnění je jediná možnost, jak vyvrátit podezření, že celá věc je jen zpravodajskou hrou, která má za cíl například vyřadit Rusko z tendru na Dukovany nebo ovlivnit podzimní volby do Poslanecké sněmovny. Pokud jsou důkazy tak nezvratné, jak tvrdí Piráti, TOP 09, ODS a další, tak Rusům nezbude nic jiného než přiznat vinu a posypat si hlavu popelem. Toho se pan ministr Hamáček a takzvaný Demoblok bojí? To se mi nějak nezdá.

Velvyslanectví v Rusku je paralyzováno, Moskva mluví o vlivu Američanů v celé události a svůj podíl, jako vždy, odmítá. Podaří se vztahy obnovit? A za jak dlouho?

Nakonec se vždy vztahy obnoví – vždyť i s Německem se dnes bavíme docela normálně, a to nás německá okupace stála přes tři sta tisíc lidských životů. Jak dlouho bude trvat obnova vztahů s Ruskem, si teď ale netroufnu tvrdit. Ve hře je příliš mnoho neznámých. Že je v současné době u nás vliv Američanů enormní, asi není nutné nijak zvlášť rozebírat. Stačí se podívat, kolik je ve vládě, v Poslanecké sněmovně a dalších vlivných institucích spolupracovníků Aspen institutu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Zuzana Koulová

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…