Operace Kapitol pod falešnou vlajkou? Zifčák. Rocker Štěpánek: Kriminálník je dnes více než válečný veterán

10.01.2021 8:17 | Zprávy

ROZHOVOR „Kupodivu Biden, Pelosiová ani nikdo jiný nepoklekají, neolizují cizí boty, ba ani neroní krokodýlí slzy, jako když po sporném policejním zákroku zemřel mnohonásobný recidivista George Floyd,“ říká ke smrti Trumpovy příznivkyně, válečné veteránky, hudebník Petr Štěpánek. Zamýšlí se také, ku prospěchu komu vlastně útok na Kapitol byl. A vzpomenul agenta Zifčáka. K současné situaci kolem epidemie v ČR mluví o „zmatené alibistické vládě“ a ptá se: „Opravdu si někdo myslí, že covida zaženeme tím, že zavřeme papírnictví, obecní hospodu a některé uličky v supermarketu?“ Přečtěte si, co řekl ohledně očkování nejen v souvislosti s kulturními akcemi, a v čem podle něj Andrej Babiš lhal.

Operace Kapitol pod falešnou vlajkou? Zifčák. Rocker Štěpánek: Kriminálník je dnes více než válečný veterán
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Spisovatel, hudebník Petr Štěpánek a poslankyně Zuzana Majerová Zahradníková na besedě v Pardubicích

Snad celý svět v úžasu sledoval to, co se ve středu odehrálo ve Washingtonu. Co říkáte na to, že část demonstrantů z akce na podporu Trumpa vtrhla do budovy Kapitolu? Dalo se něco takového očekávat? Vy jste na svém facebooku napsal: „Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Zfalšovali jste volby? Tak se nedivte…“

Nerad bych byl podezříván, že schvaluju či omlouvám jakékoli násilí či jakékoli excesy. Na druhou stranu, co mají obyčejní lidé dělat, když vidí, jak na ně odpovědné orgány doslova kašlou a soudy se raději dívají jinam? Vypraví se protestovat ke svému parlamentu. Dle ústavy jsou zdrojem moci ti lidé (We the people...), nikoli političtí panáci, co v tom parlamentu zasedají. A znovu opakuji, tím netvrdím, že mají vzít parlament útokem.

Podle Joea Bidena jde o bezprecedentní útok na demokracii. Váš komentář?

Biden se mýlí. A hned dvakrát. Za prvé, není to první a určitě ani poslední virvál v některém ze světových parlamentů. A za druhé, a především, tohle je jen pokračování, prosté řetězení příčin a následků. Bezprecedentní bylo něco úplně jiného. Totiž zfalšované volby amerického prezidenta.

Z úst některých, i našich, politiků slyším slova o znesvěcení chrámu americké demokracie, ale nemohu v téhle situaci nepoložit provokativní otázku. Co je větším znesvěcením demokracie? To, že do Kapitolu vrhla horda vetřelců, nebo fakt, že tam prezidentem potvrdili člověka, o kterém si polovina Ameriky plus další miliony a miliony lidí po celém světě myslí, že zvítězil pomocí rozsáhlých volebních podvodů?

Mimochodem, jak se mohlo stát, že se demonstranti dostali na taková místa? Dá se mluvit o tom, že bezpečnostní jednotky situaci podcenily, nezvládly?

Spekuluju, ale bude to podobné jako vždycky. Souhra různých okolností i příčin. Bezpečnostní podcenění je mezi nimi určitě také. Otázka ale zní, zda šlo jen o lajdáctví, či o záměr. Ostraha Kapitolu ovšem není Trumpovo kafe, to je zodpovědnost jiných. Viděl jsem dokonce video, kterak policie demonstranty do Kapitolu sama vpouští. Druhá věc jsou provokatéři. O tom, že se do davu vmísily osoby známe z akcí Antify, píšou i New York Post či Washington Times.

V té souvislosti si nemohu odpustit poznámku, že v listopadu 1989 také nepřivedli dav na Národní třídu studentští vůdci, nýbrž pár estébáku na čele s Žifčákem. Dav je blbec a zmanipulovat či navést ho, kam je potřeba, zvládne pár jednotlivců. Tím ale opravdu nechci omlouvat žádné excesy, ani že gró těch vetřelců byli Trumpovi fans.

A co říci na to, že akce stála i lidské životy? Koho vinit ze smrti ženy, válečné veteránky, která podporovala Trumpa?

Co říct? Že je to strašné, příšerné, neodpustitelné. Opravdu je nutné po lidech bez vyzvání střílet? Byť dělají sporné či nedovolené věci? Koho vinit? Toho, kdo střílel, případně toho, kdo mu velí.

Šílený je rovněž ten dvojí mediální metr. V odsuzování Trumpových příznivců se novináři doslova předhánějí, zatímco kraválisté z BLM, za kterými zůstaly dvě desítky mrtvých, vypálené čtvrti a miliardové škody, jsou vlastně O. K.

Členové rodiny identifikovali ženu zastřelenou na půdě Kapitolu 6. ledna 2021 jako veteránku letectva USA ze státu Kalifornie a příznivkyni prezidenta Donalda Trumpa...

Ano, ta žena se jmenovala Ashli Babbittová a měla za sebou 14 let služby v americkém letectvu a čtyři zahraniční mise. Nejvíc mě na tom ale šokuje jiná věc. Kupodivu Biden, Pelosiová ani nikdo jiný nepoklekají, neolizují cizí boty, ba ani neroní krokodýlí slzy, jako když po sporném policejním zákroku zemřel mnohonásobný recidivista George Floyd. Zapamatujme si to. V téhle „nové“ Americe je kriminálník víc než válečný veterán. Zvláště pak, když si ten, kdo nekradl, nýbrž sloužil vlasti, dovolí být Trumpovým sympatizantem.

Televizní komik Stephen Colbert se po Kapitolu posmívá voličům Trumpa:

V souvislosti s událostí v Kongresu se ovšem objevily i spekulace, že mohlo jít o provokaci s cílem definitivně zdiskreditovat Trumpa. Co vy na to?

Nejenom zdiskreditovat, ale také ještě na poslední chvíli odvolat z funkce, a tím jej odstavit z dalšího politického provozu. A už to také jede.

Vždy je ale potřeba položit si základní analytickou otázku. Cui bono? Komu ku prospěchu? Byl snad útok na Kapitol ku prospěchu Trumpovi? Samozřejmě, že ne! Je to přesně naopak. Byl ku prospěchu Bidenovi. Pak se ale přímo nabízí, zda to nebyla taková klasická „False flag operation“, „Operace pod falešnou vlajkou“, jež přesně splnila účel. Většina Trumpových podporovatelů z řad senátorů i kongresmanů rázem vyměkla. Přímo definiční pak bylo ono obrovské heslo „Trump is guilty“, „Vinen je Trump“, které se jen pár minut poté zjevilo před Kapitolem v rukou Bidenových příznivců. Heslo sestavené z obrovských, předem připravených písmen, ozdobených (!) fosforeskujícími odrazkami. Scenáristé evidentně na nic nezapomněli.

Televizní záběry šly do celého světa. A jejich interpretace médii hlavního proudu byla také jasná. Za všechno může satanáš Trump. Twitter i Facebook Trumpa okamžitě zablokovaly – rozuměj, v zemi, jež má v prvním dodatku své ústavy zakotvenou svobodu slova, blokují revoluční progresivisté samotného prezidenta – a „nevhodné“ příspěvky tam kdekomu mažou, až se z nich kouří. A Česká televize? Klvaňa či Pehe už nestačí. Na Kavčích horách nasadili komentátora z ultralevicového Alarmu. Skoro se mi chce napsat, svůj k svému.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…