Přistěhoval se muslim, a hned chtěl sousedce uříznout hlavu, protože chlastá. Toto se podle senátora Doubravy již u nás děje. A když se zeptal premiéra...

26.07.2015 17:27

Ústecký senátor Jaroslav Doubrava prý od svých voličů již nějakou dobu dostává informace o narušování pořádku kvůli imigrantům. Vrcholem ale prý byl zprotředkovaný zážitek jednoho občana, kterému chtěl jeho čerstvě přistěhovaný muslimský soused rovnou podřezávat ženu.

Přistěhoval se muslim, a hned chtěl sousedce uříznout hlavu, protože chlastá. Toto se podle senátora Doubravy již u nás děje. A když se zeptal premiéra...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Doubrava

Anketa

Která z následujících osobností veřejného života by dle vás měla býti příštím prezidentem republiky ? (poznámka: Jde o čistě orientační anketu)

hlasovalo: 24347 lidí

O minulém víkendu šéf lidovců a místopředseda vlády Pavel Bělobrádek v Mnichově učinil gesto, které sám interpretoval jako omluvu sudetským Němcům za odsun v roce 1945. Jaké pocity ve vás taková gesta ze strany oficiálních představitelů státu vyvolávají?

Mám pocit, že Bělobrádek je přesně ten zrádce našeho národa, o kterých mluvil a před kterými varoval prezident Beneš po skončení války. „Komu a zač se klaněl? Za jejich podíl na zavraždění statisíců našich lidi za války? Asi neví, že odsunuti byli k těm, ke kterým před válkou patřit chtěli. Poklonit se českým obětem zavražděným a okradeným sudetskými Němci, když je z pohraničních oblastí naší republiky hnali, to ho ani nenapadlo. Doposud ho ani nenapadlo alespoň připomenout ty zavražděné naše občany, při tomto vyhánění a najednou se omlouvá a klaní těm, kteří to vše zavinili. Tímto gestem pošpinil a zneuctil jejich památku! Jak jsem již napsal, proč to udělal, asi ví jen on a ti, v jejichž službách to udělal. Já vím to, že po Havlovi je druhým, kdo tímto krokem občanům našeho národa plivl do obličeje“.

V debatě, která se k tomuto tématu v týdnu rozproudila, zazněly dokonce i názory, že Mnichovská dohoda vlastně byla podle tehdejších mezinárodních smluv v pořádku, a dokonce že české občany ze Sudet nikdo nevyháněl, ale odešli zcela dobrovolně. Co říci na taková tvrzení?

V situaci, kdy jsme se v letošním roce dozvídali, že naší republiku vlastně osvobodili Američané a podíl Sovětské armády by zanedbatelný, v době, kdy jsme svědky neuvěřitelného zkreslování faktů o řádění sudetských Němců před obsazením naši republiky, snad už můžeme jen čekat, kdy den podpisu Mnichovské dohody bude, když ne státním svátkem, tak alespoň významným dnem. Kladu si otázku, jak je možné, že nechceme vidět důkazy dobových matriálů dokazujících, jak to skutečně bylo. Proč nechceme slyšet svědectví přímých účastníků? Proč nechceme vidět to nadšené vítání německých vojsk, a nejen jic, sudetskými Němci, když nám pohraničí zabírali? I já si pamatuji vyprávění těch, kteří byli hnáni dokonce jen s tím, co měli na sobě. Jak si zachraňovali holé životy. Za takové falšování dějin, jakého jsme dnes svědky, by se ti pravdoláskaři měli stydět, je to hanebné. Po převratu v osmdesátém devátém tvrdili, že dějiny byly komunisty falšovány. Vyřvávali, že „nejsme jako oni“. Měli pravdu. Jsou horší!

U vás v Senátu v týdnu probíhala diskuse o problematice uprchlíků. Jak vy vnímáte tento problém?

Jako vážné ohrožení nejen kultury a potažmo i náboženství v Evropě. Dnes už i jako vážné ohrožení samotné existence Evropy. Položil jsem premiérovi Sobotkovi otázku, jak je možné, že Itálie a Řecko, přestože dostávají nemalé prostředky na ochranu vnější hranice schengenského prostoru, nedokáží tuto hranici uchránit, a co na to EU. Odpovědi jsem se nedočkal, krom konstatování, že by se s tím mělo něco udělat. Připomněl jsem i to, že Maďarsko, které dostává podstatně menší prostředky, je skandalizováno za stavbu plotu, aby svému závazku dostálo. Reakce některých? „Zásadně odmítáme stavby plotů!“ Zapomněli asi, že Američané, vzor demokracie, postavili stejný plot na hranici s Mexikem. A to je v pořádku? Asi ano, postavili ho Američané a ty kritizovat se zapovídá!

Opravdu jsem přesvědčen, že je nejvyšší čas, není-li již pozdě, odložit soucit a za každou cenu zamezit přísunu dalších imigrantů; ti, co tu již jsou, musí být vráceni. Podívejte se, kdo je sem importován. Nevidím mezi nimi válkou zbědované lidi. Jsou to mladíci, velmi dobře oblečení, vybavení mobilními telefony. Kde na to vše berou prostředky, vydělávají-li jeden dolar za den, jak bylo publikováno. Kde vezmou tisíce dolarů na zaplacení svého převozu do Evropy? Směšným mi připadá tvrzení, že se na to skládá celá jejich rodina, popřípadě vesnice. Spočítejte si, jak početné rodiny by to musely být. Tak kdo a proč, s jakým cílem jim tu přepravu platí?! Pomozme jim u nich doma, ale nedopusťme jejich další přísun. Podívejte se, jak se chovají v Itálii, Francii, v Německu, ale také jak se začínají chovat i u nás!

V rámci této debaty také Jaroslav Kubera, zastupující obvod sousedící s tím vaším, skepticky poznamenal, že evropská civilizace končí a nedá se s tím již nic dělat. Sdílíte jeho pesimismus?

Z toho, co jsem řekl, je zcela zřejmé, že jeho obavy, zcela reálné a vážné, sdílím. Ano Evropa je ve smrtelném ohrožení a je moc zlé, že si to nechceme uvědomit my, ale ani ti panáci v EU.

Mimochodem – právě přes Ústecko, kde je váš obvod, se mnoho uprchlíků pokouší proniknout do Německa. Navíc v Teplicích, v obvodu senátora Kubery, sídlí poměrně početná muslimská komunita. Máte jako senátor nějaké zprávy od občanů z vašeho obvodu, že by kvůli tomu byl například narušován pořádek?

Samozřejmě. Problémy, které trápí Teplice, jsou všeobecně známé. Jsou známé i protesty obyvatel. Setkal jsem se i s obavami, že letos asi houbařit nebudeme. Co kdybychom na ně v lese narazili? Víte, co jsou schopni dělat se ženami a, co hůř, s dětmi? A tak dále.

Vyprávěl mi jeden člověk, že do domu, který sousedí s domem jeho kamaráda, se nastěhoval islamista. Seděl s manželkou na zahradě při lahvince vína. Večer zvonek a „milý“ vyznavač té mírumilovné víry za dveřmi. Ještě jednou bude tvá žena na zahradě chlastat alkohol, uříznu jí hlavu! Přiznám se, že říci to mně, zdravý by neodešel, odešel-li by vůbec!

Prezident Miloš Zeman v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz uvedl, že pokud by začalo docházet k průniku uprchlíků přes hranice na naše území, měla by je hlídat armáda, neboť k tomu ji máme. Sdílíte tento názor?

Pominu-li vcelku směšnou sílu naší armády, pak musím připomenout, že tento názor jsem vyslovil už před několika měsíci. Byl jsem zesměšňován. Už proto jsem rád, že náš prezident se vyslovil stejně. I on vidí to nebezpečí, které se na Evropu valí. Jak jsem řekl. Je nevyhnutelné za každou cenu zamezit přílivu imigrantů, vždyť ani nevíme, kdo s nimi přichází, kolik jich je vycvičeno, aby na čísi pokyn začali plnit svůj úkol. Armáda by ale měla především chránit vnější hranici schengenského prostoru. To je klíčové!

Prezident také uvedl, že pokud by se něco takového stalo, byl by připraven se sám chopit zbraně. Myslíte, že takto odhodlaný postoj ze strany vrchního velitele armády může část veřejnosti vyburcovat?

Doufám v to. Věřte, že by nebyl sám, kdo by se zbraně chopil. Ostatně, myslím, že je nejvyšší čas začít upravovat legislativu. Podívat se na definici nutné sebeobrany, ochrany svého majetku atd. Proč? Podívejte se na případy například v Itálii, kdy tam imigranti obsadili domy a byty místních. Podívejte se na Francii, kde jsou lokality, kam se francouzká policie už neodváží vstoupit atd.

Poslední týdny v Evropě všichni sledují dění v Řecku. Jak se díváte na způsob, jakým je ze strany Evropské unie jednáno s premiérem Tsiprasem, a na způsob, jakým se k tomuto tlaku staví on a jeho kolegové ze strany SYRIZA, z nichž někteří vehementně protestují?

Těžká otázka. Nejsem odborníkem, mohu uvést jen svůj pocit. To, že i Řekové žili a ještě žijí nad hranicí našeho chápání, je zcela zřejmé. To, že to nezavinila současná řecká vláda, je zcela zřejmé také. To, že k takovému ponížení Řeků se vedení EU a věřitelé nemuseli uchylovat, je zřejmé také. Co je k tomu vedlo těžko říci. Když obrovské prostředky Řecku poskytovali, museli vědět, že bude složité je v tak krátké době dostat zpět. Navíc jim asi nedošlo, že řecký národ je neskutečně hrdým národem, který takové ponížení nebude moci strávit.. Je také otázkou, jestli postup proti Řecku není trestem za to, že si zvolilo levicovou vládu.

Co to podle vás ukazuje obecněji o fungování Evropské unie?

Myslím, že je to snaha silných států podřídit si ty slabší. Řeči o rovnoprávnosti států v EU jsou jen řečmi. Straší mě neefektivnost řízení EU. Vynakládání obrovských prostředků na zbytečné projekty. Podívejte se, kolik stojí udržování zcela zbytečného druhého sídla EU; a tak bych mohl pokračovat. Vezměte si i takový příklad. Půl roku je někdy dlouhá doba, někdy ne. Co může předsednická země ale za půl roku dokázat, co může stihnout připravit a prosadit?


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

10:02 Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

„Byla to čistě rituální návštěva, která měla potvrdit naši absolutní loajalitu Washingtonu,“ hodnotí…