V ČR to zatím nebouchlo. Zatím. Dnešní sebevědomí političtí nýmandi v čele EU a sluníčkáři... Babišův profesor má pro vás zásadní varování o vaší budoucnosti

12.10.2016 8:20 | Zprávy

ROZHOVOR Poslanec ANO Karel Rais říká, že EU nepostrádá občas totalitní rysy nadvlády vlivných nad slabšími. Dnešní sebevědomí političtí nýmandi v čele EU nejsou dle něj schopni předložit solidní řešení pro EU. „Rozhodně nelze přeceňovat fakt, že v ČR to ‚zatím nebouchlo‘, že zde nejsou vnější nepřátelské projevy ze strany muslimů,“ varuje Rais.

V ČR to zatím nebouchlo. Zatím. Dnešní sebevědomí političtí nýmandi v čele EU a sluníčkáři... Babišův profesor má pro vás zásadní varování o vaší budoucnosti
Foto: Archiv KR
Popisek: Karel Rais

Rakouský kardinál Christoph Schönborn pronesl nedávno varování při příležitosti křesťanského svátku Jména Panny Marie, který je připomínkou a vděkem za vítězství nad Turky v bitvě o Vídeň před 333 lety. Podle informací z vídeňské arcidiecéze kardinál řekl: „Dojde k islámskému dobytí Evropy? Mnoho muslimů po tom touží a tvrdí, že s Evropou je konec.“ Kardinál Schönborn požádal Boha o smilování nad Evropou a jejími obyvateli, kteří podle něj jsou „v nebezpečí zániku křesťanského dědictví“. Souhlasíte s ním? Je „saracén“ opět hrozbou?

Na historii bychom neměli zapomínat, měli bychom se z ní neustále učit. Určitě má evropská civilizace lepší zbraně než civilizace muslimská, ale proti muslimům zaostává v tom, že převážná část příslušníků naší civilizace „uctívá“ požitky, ztratila základní vlastenecké cítění a hodnoty, zpohodlněla, často nemá zásady, mravnostní kodex jednotlivců (pokud vůbec existuje) je ovlivněn zejména touhou po rychlém zbohatnutí.

Oproti tomu muslimské náboženství, které není odděleno od života společnosti, stmeluje své věřící proti odlišnému okolí, separuje je v izolované enklávy a vytváří výraznou (z jejich pohledu i mravnostní) převahu (chcete-li pramenící až z náboženského fanatismu).

V souladu s citovaným kardinálem se i já domnívám, že je potřeba, aby se o křesťanské dědictví pečovalo. Snad bych k tomu přidal ještě navíc i o židovské dědictví. A péče o křestansko–židovské hodnoty, na kterých Evropa byla postavena a vyrostla, je jedním ze základních pilířů Platformy zákonodárců na obranu evropské kultury a jejích hodnot, vzniklé spontánně v rámci Parlamentu ČR a čítající několik desítek aktivních poslanců a senátorů a řadu sympatizantů.

Co říkáte na ty hlasy, které tvrdí, že se nic neděje, protože imigranti u nás zatím moc nejsou?

Rozhodně nelze přeceňovat fakt, že v ČR to „zatím nebouchlo“, že zde nejsou vnější nepřátelské projevy ze strany muslimů, že z Německa či Rakouska si nějaká skupina agilních fanatiků neokusí jít do jejich nebe cestou přes atentát v České republice, popřípadě že časem nedojde, jak vy říkáte k islámskému dobytí Evropy. To je – pravděpodobně a bohužel – jenom otázka času, kdy se islámský teror vyskytne i u nás. Byl bych rád, kdybych se v tomto mýlil.

Co říkáte výsledkům posledních zemských voleb v Německu a tomu, jak se k nim staví Angela Merkelová?

Volební výsledky s propadem hlasů pro Angelu Merkelovou se daly očekávat. Ale situace pro ni není zase tak tragická, jak o ní média často informují. Například při volbách do zemského sněmu (Landtag) v Meklenbursku – Předním Pomořansku bylo rozděleno 71 mandátů. CDU získala 19 procent a celkově 16 mandátů, což v konečných číslech znamená propad o čtyři procenta hlasů a pouze o dva mandáty oproti volbám v roce 2011.

Paní Merkelová zareagovala na situaci, z jejího pohledu, relativně logicky. Nesmyslné řeči typu „Wir schaffen das“ (To zvládneme) nahradila po roce obecnými výroky typu „Německo udělalo spoustu chyb, a to ještě před loňským vypuknutím uprchlické krize“. Angela Merkelová pravděpodobně na nevoli německé veřejnosti směrem k „jinému“ životu migrantů v Německu zareaguje regulací přílivu migrantů. Proto bude souhlasit a podporovat dohodu EU o bezvízovém styku s Tureckem i za cenu toho, že 72 podmiňujících podmínek této dohody bude náhle „zázračně“ splněno. Proto by česká vláda měla bedlivě sledovat plnění podmínek, které v podstatě široká veřejnost v detailech bohužel nezná. Vláda nebyla schopna od března toho roku, kdy byla dohoda mezi EU a Tureckem uzavřena, do září zajistit oficiální český překlad smlouvy. Podívejte se na odpověď pana předsedy vlády Sobotky na moji interpelaci na zářijové parlamentní schůzi.

Zásadním problémem nejenom Německa, ale celé Evropy, je absence skutečných lídrů evropské společnosti, jako byl Konrad Adenauer, první poválečný kancléř Německa, Charles de Gaulle nebo Sir Winston Churchill, jejichž mohutné, slibné a velkorysé vize budoucí Evropy rovnoprávných přátelských národů byly značně odlišné od dnešní byrokratické skutečnosti, nepostrádající občas totalitní rysy nadvlády vlivných nad slabšími. Přitom dnešní sebevědomí političtí nýmandi v čele EU nejsou schopni předložit solidní řešení pro EU nejenom v oblasti migrace, ale ani v jiných politických, ekonomických a dalších oblastech běžného života EU.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…