Mládek si za své výroky o živnostnících vykoledoval trestní oznámení

18.03.2013 12:17

Trestní oznámení na stínového ministra financí ČSSD Jana Mládka za výroky o parazitujících živnostnících právě podala Strana soukromníků České republiky. ParlamentnímListům.cz to sdělil její první místopředseda Rudolf Baránek.

Mládek si za své výroky o živnostnících vykoledoval trestní oznámení
Foto: Hans Štembera
Popisek: TK ČSSD za účasti stínového ministra financí Jana Mládka, místopředsedkyně Senátu Aleny Gajdůškové a předsedy Svazu pacientů ČR Luboše Olejára

„Do soboty jsem si myslel, že ve vztahu k soukromníkům nemůže být horší ministr financí než Miroslav Kalousek, ale slova Jana Mládka mě přesvědčila o opaku,“ sdělil pro ParlamentníListy.cz první místopředseda Strany soukromníků České republiky Rudolf Baránek. Jeho strana podala na stínového ministra financí ČSSD trestní oznámení.

Podněcování k třídnímu boji

„V tyto momenty naše strana podává trestní oznámení na stínového ministra ČSSD Mládka za hrubou urážku všech živnostníků v Česku. Považujeme to jako útok na celou skupinu obyvatel. Jde o klasické podněcování k třídnímu boji,“ řekl Baránek s tím, že trestní oznámení je podáno na Praze 5 a straně ho vypracoval její právník.

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka se od výroku Jana Mládka distancoval a omluvil se i samotný stínový ministr. „Rád bych se omluvil všem občanům a především živnostníkům za svá slova, která mohla být pochopena zcela jinak, než jsem je ve skutečnosti myslel. Parazitem v naší společnosti rozhodně nejsou OSVČ, ale vláda, která zcela selhala ve výběru daní, není ochotna řešit neúnosný rozdíl v podmínkách pro OSVČ a zaměstnance a de facto na jakákoli řešení propadu veřejných financí a kumulujících se problémů rezignovala,“ uváděl Jan Mládek později svá slova na pravou míru.

Nebuďme naivní

„Nebuďme naivní jako naši předkové v letech 1946 a 1948. Co to je za hodnotu, když se levicový politik omluví. Zítra řekne, že to myslel jinak, po vítězných volbách si ani nevzpomene. Jsme velmi rádi, že to z nich vylezlo nyní. I ti živnostníci, co si mysleli, že ČSSD podá našemu stavu pomocnou ruku, snad pochopí, že to je klam. Převzetí moci ČSSD bude pro náš stát smrtelné,“ doplnil.

Pro ParlamentníListy.cz se k Mládkovým výrokům vyjádřili již dříve velmi odmítavě i někteří koaliční politici. „Z hanebného projevu o živnostnících na sjezdu ČSSD vyvozuji, jak by se živnostníkům vedlo za vlády sociální demokracie. Bylo by s nimi zacházeno jako s příživníky a jejich paušály by byly zrušeny. Nic na tom nemění, že se po prvotní upřímnosti sociální demokraté následně z obavy o voličské hlasy pokrytecky omluvili,“ řekl třeba poslanec ODS David Šeich. K převratu v zemi a ke znárodnění podle Rudolfa Baránka netřeba použít Lidových milicí, stačí jen zvednout neúměrně daně a zavést normy, které zamezí podnikání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

18:31 Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

V roli prezidenta pronesl Donald Trump svůj první projev. Dal jasně najevo, že odteď bude navždy pla…